sluiten

Levenhypotheek

De levenhypotheek bestaat uit een lening en een levensverzekering. Je betaalt maandelijks rente over de lening. Daarnaast betaal je premie voor de levensverzekering. Dit kan een garantieverzekering of een beleggingsverzekering zijn. Op de einddatum los je je hypotheek af met het bedrag dat je opgebouwd hebt in de verzekering.

Kenmerken levenhypotheek

  • Aflossing op het einde van de looptijd met het eindkapitaal van de verzekering.

  • Optimaal profiteren van renteaftrek.

  • Hypotheek en levensverzekering hoef je niet bij de zelfde aanbieder af te sluiten.

  • Mogelijkheid om belastingvrij vermogen op te bouwen.

Hypotheekrenteaftrek

Sluit je een nieuwe hypotheek na 1 januari 2013? Dan heb je alleen hypotheekrenteaftrek als je kiest voor een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek. Had je op 31 december 2012 al een hypotheek? Dan blijf je over je levenhypotheek hypotheekrenteaftrek behouden.

Rendement levensverzekering

Het eindkapitaal van de levensverzekering staat niet vast. Bij een beleggingsverzekering hangt dit af van het rendement op de beleggingen. Bij een garantieverzekering wordt dit bepaald door de winst die de verzekeringsmaatschappij maakt. Hierdoor is het onzeker of je aan het einde van de looptijd voldoende vermogen hebt opgebouwd om de hele hypotheek af te lossen.

Overlijdensrisicoverzekering

Binnen de levensverzekering kun je ook een uitkering bij overlijden meeverzekeren. Een deel van de premie die je betaalt, wordt dan gebruikt voor de overlijdensrisicoverzekering.

Maandlast Levenhypotheek

Maak een afspraak

Maak een afspraak met een hypotheekadviseur van Hypotheek Visie om na te gaan of een levenhypotheek past bij jouw wensen en mogelijkheden.

Maak een afspraak