sluiten
Home Interviews met onze franchisers
Franchisenemer Edwin Tuijt - Rotterdam Vasteland

Franchisenemer Edwin Tuijt - Rotterdam Vasteland

Collega Franchisenemer Edwin Tuijt is in 2002 begonnen bij Hypotheek Visie. In zijn eigen vestiging Rotterdam Vasteland ontvangt hij klanten met verschillende financiële achtergronden. Dat is wat zijn werk zo leuk maakt, zegt hij. Geen afspraak is hetzelfde. Waar je Edwin in zijn vrije tijd voor wakker kunt maken? Een potje voetbal! Maak kennis met Hypotheekadviseur en Franchisenemer Edwin Tuijt.

Edwin Tuijt, van Hypotheek Visie Rotterdam Vasteland gaat met jou opzoek naar de hypotheek die bij jou past.

Edwin, vertel eens iets over jezelf en de vestiging?
Ik ben Edwin Tuijt, 51 jaar, getrouwd en ik heb vijf kinderen. Een drukke bedoeling dus. Bij toeval kwam ik in 2002 terecht bij Hypotheek Visie. Ik heb altijd in de verzekeringswereld gewerkt. Uitdaging vond ik bij het laatste bedrijf waar ik voor werkte niet meer. Toen de voormalige Franchisenemer mij benaderde om Hypotheek Visie Rotterdam Vasteland over te nemen, ben ik erin gestapt. Ik ben nooit meer vertrokken.

Wat maakt hypotheken interessant en leuk?
Het is bijzonder dat klanten mij hun financiële situatie toevertrouwen. Als je een auto koopt, doe je dat niet. Bij een hypotheek ligt dat anders. Mensen staan open voor advies en een steuntje in de rug. Dit maakt het mogelijk om interessante gesprekken te voeren. Ik zeg niet: dit is de rente, dus dit worden je maandlasten, punt. Nee, ik ben geïnteresseerd in de situatie van klanten en vooral in wat hen beweegt een woning te kopen. Vaak gaat het tijdens een intakegesprek een half uur over hypotheken en een uur over waarom een klant een huis wil kopen. Die achtergrondinformatie is belangrijk. Een goed hypotheekadvies is namelijk altijd gebaseerd op de wensen en persoonlijke situatie van de klant.

Waarom ben je als Franchisenemer aan de slag gegaan?
Ik wilde graag voor mezelf werken. Toch vond ik alles zelf doen ‘tricky’. Niet zo zeer op financieel vlak, maar wel qua organisatie. Er komt veel bij het ondernemen kijken, dus de franchiseformule van Hypotheek Visie beviel me. En bevalt me overigens nog steeds. Met expertise van jezelf en dat van anderen kun je grote stappen zetten. Ik heb bewust gekozen voor Hypotheek Visie vanwege het warme contact met de mensen op het hoofdkantoor. Hypotheek Visie kent daarnaast een persoonlijke aanpak. Dat past bij mij. Er zijn bedrijven die voor ieder onderwerp een ander poppetje hebben, daar ben ik niet van. Bij Hypotheek Visie Rotterdam Vasteland is er één aanspreekpunt. Dat is het voordeel van kleinere kantoren, de lijnen zijn korter. Er ontstaat echt binding met de klant.

Hoe ervaar je de samenwerking met collega’s?
Erg prettig. Ik werk samen met drie vrouwen: Jolanda, Francis en Sylvia. Zij ondersteunen mij als hypotheekadviseur en leiden alles in goede banen. Ik heb gezocht naar tegenpolen van mijzelf, zodat we een goed team vormen. En dat is gelukt!

Hoe zie je de toekomst van jouw vestiging tegemoet?
We hebben een goed klantenbestand en zijn redelijk bekend in de buurt. Dat komt ook door de stek waar we al lange tijd zitten. Ik geloof wel dat onze werkzaamheden in de toekomst veranderen: minder bemiddelen, meer adviseren. Als we met die rol meegroeien, dan zie ik een goede toekomst voor deze vestiging. Ik bekijk het positief: verandering biedt nieuwe kansen en mogelijkheden.

edwin tuijt