sluiten
Home Interviews met onze franchisers
Franchisenemer Gudie Kusters - Eindhoven/Veldhoven

Franchisenemer Gudie Kusters - Eindhoven/Veldhoven

Gudie Kusters runt samen met compagnon Lukas Erens een Hypotheek Visie vestiging in Eindhoven. Een team van 11 medewerkers voorziet klanten iedere dag van gedegen hypotheekadvies. Maak kennis met franchisenemer Gudie Kusters.

Gudie Kusters van Hypotheek Visie Eindhoven helpt je graag verder met het aanvragen van een Hypotheek.

Vertel even kort wie je bent en welke vestiging je hebt opgestart.
Mijn naam is Gudie Kusters en ik ben franchisenemer van Hypotheek Visie Eindhoven. De vestiging die ik samen met mijn compagnon Lukas Erens leid bestaat dit jaar tien jaar. Een mooie mijlpaal. Lukas en ik leerden elkaar kennen bij de ING-bank en verwezenlijkten samen een droom door een eigen vestiging te starten. In de afgelopen tien jaar hebben we veel meegemaakt.

Wat is je achtergrond?
Na het afronden van mijn hbo-studie ben ik bij de ING-bank terecht gekomen. Hier volgde ik een traineeship. Later heb ik hier een aantal jaar als Financieel Adviseur Particulieren gewerkt. In 2005 kwam ik in contact met Lukas. We deelden de visie om een breder aanbod te bieden op het gebied van hypotheken. In 2007 kwam deze visie tot leven bij Hypotheek Visie.

Wat is het dat je hart sneller laat kloppen omtrent hypotheken?
Ik vind het leuk om het voor anderen begrijpelijk te maken. Ik maak het niet moeilijker dan het is en probeer alles in de welbekende Jip en Janneke taal uit te leggen. Het is fijn als klanten zeggen: “Ja, nu begrijp ik het eindelijk!”.

Daarnaast krijg ik veel verschillende mensen aan tafel. Jonge stellen, die aan de voorkant van hun carrière staan, maar ook ouderen mensen. Dat houdt het divers.

Waarom ben je als franchisenemer aan de slag gegaan?
Ik was al jaren financieel adviseur. Het enige wat ik miste was een breed assortiment. Ik had ook in mijn hoofd dat als ik ergens anders ging werken, dit als zelfstandige was.

Wat sprak je zo aan om een franchisevestiging op te richten bij Hypotheek Visie?
We zijn bij verschillende ketens op gesprek geweest. Ik wilde per se achter een keten staan, omdat je dan ook goed geholpen wordt met andere zaken. Zo kunnen wij ons tot op de dag van vandaag echt bezighouden met hypotheken en de klant. Toen we bij Anton vanden Bol van Hypotheek Visie aan tafel zaten, was het gevoel goed. Hij pakte meteen door.

Als je Hypotheek Visie in drie woorden mag omschrijven, welke woorden zou je kiezen?
Bij onze vestiging hechten we waarde aan snelheid. Niet alleen op het gebied van processen, maar ook in het contact met de klant. We streven ernaar mailtjes bijvoorbeeld zo snel mogelijk te behandelen – als het kan binnen 1 uur. Daarnaast kies ik het woord ‘kundig’. Onze medewerkers staan bekend om hun deskundigheid. We worden ook weleens door andere vestigingen gebeld voor advies. Daarnaast zijn we flexibel. We zijn op zaterdag open en hebben doordeweekse ruime openingstijden. Zo is het voor klanten makkelijker een afspraak te plannen wanneer het hen uitkomt.

Waar let je op bij het adviseren van klanten?
Als ik klanten mag adviseren, houd ik contact met ze. Is er de welbekende klik? Zitten we op een lijn? Ik kijk daarbij goed naar de wensen van de klant. Ik wil er namelijk het beste voor hen uithalen. Daar ben ik heel transparant in. Wat houdt een keuze precies in op korte, middellange en lange termijn?

Wat vind jij zelf belangrijk bij het afsluiten van een hypotheek?
Dat er naar me wordt geluisterd. Een goede hypotheekadviseur vraagt: ‘wat wil jij?’, ‘wat vind jij belangrijk?’. Lage rente is super, maar kijk ook naar de voorwaarden. Daarnaast is het ook een goed gevoel. Het is belangrijk dat je een klik hebt met degene waarbij je aan tafel zit.

Als je de lezers mag adviseren, waarop moeten ze dan letten bij het afsluiten van een hypotheek?
Lees jezelf in. Voor het afsluiten van een hypotheek is een goede hypotheekadviseur van belang, maar ook de juiste stukken. Neem de goede documenten mee naar het gesprek en bereid je voor. Zonder documenten wordt het lastig aan de verwachtingen van een eerste gesprek te voldoen.

Wat is je mooiste herinnering uit de afgelopen jaren Hypotheek Visie?
Een van mijn mooiste herinnering was een dag na de officiële opening van onze vestiging. We waren al een tijdje actief, maar de opening was later. Het was een groot succes en de drukste opening die Hypotheek Visie in jaren kende. De dag erna omhelsden Lukas en ik elkaar – wij zijn zelfstandig ondernemers geworden en we gaan knallen!

Zo’n moment was er ook in 2008, ruim een jaar na de opening. Op oudejaarsdag om 18.00u behaalden we met het team een mijlpaal qua omzet. Dat is geweldig om mee te maken.

Toen we 10 jaar bestonden zijn we trouwens ook met het team naar Italië, Napels geweest om ze te bedanken voor hun inzet. We hebben drie fantastische dagen gehad. Kortom, ik heb meerdere mooie herinneringen uit de afgelopen jaren Hypotheek Visie.

Hoe zie je de toekomst van jouw vestiging tegemoet?
Positief. Eindhoven heeft veel te bieden qua werkgebied. We openden vestiging Eindhoven toen de crisis uitbrak, maar wisten ons hier doorheen te slaan. Ook in de branche gebeurt er veel. Er komen diverse dingen op ons bord van geldverstrekkers en de overheid, maar weten dit altijd positief te bekijken. Wij zijn kameleons die zich snel aanpassen aan de omgeving.