sluiten
Home Interviews met onze franchisers
Franchisenemer Mark Hendriks

Franchisenemer Mark Hendriks

Op 1 juli 2023 zette Mark Hendriks de stap van Hypotheek Visie Online naar franchisenemer van Hypotheek Visie Rosmalen.  Mark, die al 15 jaar werkzaam is in de financiële dienstverlening is inmiddels niet meer weg te denken bij de vestiging in Rosmalen. Nu, precies een jaar later, blikt hij terug op zijn enerverende eerste jaar als franchisenemer van Hypotheek Visie Rosmalen. 

Wat heeft jou ervan overtuigd om bij Hypotheek Visie te komen werken? 

Destijds was ik opzoek naar iets anders dan waar ik zat. Toen ik benaderd werd door een recruiter dacht ik “waarom niet?” Mijn eerste gesprek was meteen heel positief. Ik voelde mezelf perfect in het plaatje van Hypotheek Visie passen en ben toen gaan werken bij Hypotheek Visie Online. 

Waarom wilde je de stap naar franchisenemer maken? 

Ik had al een tijd de ambitie om ondernemer te worden en ineens was er de mogelijkheid om de vestiging in Rosmalen over te nemen. Ik heb 2 jaar lang Hypotheek Visie Online gedaan, dus waarom nu niet de stap maken naar franchisenemer van mijn eigen fysieke vestiging? Ik miste met Online namelijk wel het menselijke contact. Toen ik Hypotheek Visie Rosmalen dus kon overnemen dacht ik “Ja, dit is het moment”. 

Welke uitdagingen ben je dit eerste jaar tegengekomen? 

Ondanks dat de vestiging in Rosmalen al 3 jaar bestond, is de markt sinds 22 op zijn gat gekomen. Ik merkte dat er heel weinig genetwerkt was, dus Hypotheek Visie Rosmalen was nog vrij onbekend. Ik moest het netwerk dus echt vanaf 0 opbouwen, waardoor er in het begin amper leads binnenkwamen. De positieve reviews van klanten die ik heb kunnen helpen, hebben mij dit eerste jaar wel echt even geholpen. Want zo kreeg ik ook weer nieuwe mensen binnen. 

Wat vind je zo mooi aan het zijn van de franchisenemer van Hypotheek Visie Rosmalen? 

Je hebt het voordeel dat je een grote organisatie achter je hebt staan die je helpt bij grote zaken en werk van je uit handen neemt. En daarnaast heb je de vrijheid om zelf invulling te geven aan het hypotheekgeheel en het adviestraject. Hoe je jouw klanten benadert, helpt en ondersteunt en dat geeft zoveel vrijheid. 

Wat wil je zeggen tegen anderen die de stap naar franchisenemer willen zetten? 

Zorg dat je weet waar je aan begint. Het komt je niet aanwaaien, je moet er echt wel wat voor doen (netwerken, je gezicht laten zien af en toe kop boven het maaiveld uitsteken). Maar ook gewoon ervoor zorgen dat je een bepaalde kwaliteit kan bieden aan je klanten wat wordt doorverteld aan potentiële nieuwe klanten. 

Heb je nog plannen voor de toekomst? 

Ik wil graag doorgroeien. Ik ben niet gestart om “een van de” te worden. Ik wil hét advieskantoor hier in Rosmalen worden. Voor de toekomst zou ik bijvoorbeeld een mooi winkelpand in het centrum van Rosmalen willen hebben met misschien nog een adviseur en assistent erbij. Ik heb mijn oog op de toekomst, maar ik neem het wel zoals het komt of gaat.