sluiten
Home Interviews met onze franchisers
Franchisenemer Mient Kobes - Leeuwarden

Franchisenemer Mient Kobes - Leeuwarden

Samen met franchisenemer Bas de Jong en managementassistent Martin de Jong werkt Mient Kobes iedere dag aan het succes van Hypotheek Visie Leeuwarden. Wat hij het leukst vindt aan zijn werk? Het contact met mensen. Mient vertelt over zijn ervaring als hypotheekadviseur én franchisenemer.

Mient Kobes van Hypotheek Visie in Leeuwarden kijkt graag met je mee om de perfecte hypotheek te vinden die bij jou past.

Vertel even kort wie je bent en welke vestiging je hebt opgestart?
Ik ben Mient Kobes, getrouwd en vader van drie kinderen. Ook mag ik mezelf opa noemen van twee fantastische kleinkinderen. In 2002 begon ik als franchisenemer bij Hypotheek Visie in Leeuwarden. Daarvoor werkte ik al 12 jaar in het financiële vak, maar dan in loondienst. Samen met compagnon Bas en managementassistent Martin vormen we een goed team. We vullen elkaar prima aan.

Wat maakt het vak van hypotheekadviseur zo leuk?
Wat ik leuk vind aan mijn werk is de verschillende mensen die ik ontmoet. Verschillende mensen, verschillende privésituaties, verschillende beroepen, noem het maar op. Daarnaast is het een uitdaging om ervoor te zorgen dat iedere klant inhoudelijk snapt waarom een bepaalde keuze wel of niet verstandig is.

Waarom ben je als franchisenemer bij Hypotheek Visie aan de slag gegaan?
Ik ben blind in het ondernemerschap gestapt. De kans deed zich voor toen de toenmalige franchisenemer van Hypotheek Visie Leeuwarden stopte. Ik dacht: als hij het kan, kan ik het ook. Dat er een overkoepelend hoofdkantoor is, is prettig. We worden ondersteund met software, reclame en de samenwerkingen met alle geldverstrekkers. Dit zorgt ervoor dat wij onafhankelijk en deskundig advies aan onze klanten kunnen geven.

Hoe zou je jullie vestiging omschrijven?
We werken met een klein team, waardoor we erg transparant zijn. Maar het allerbelangrijkste is toch wel dat we voor 300% klaarstaan voor de klanten. Niet alleen bij het afsluiten van de hypotheek, maar ook na het afsluiten van de hypotheek. We zijn klantvriendelijk en flexibel. In principe zijn we altijd bereikbaar.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een hypotheek?
Als wij een klant adviseren, letten we op verschillende dingen: de wensen en de persoonlijke situatie van de klant, de rentestanden, maar ook de voorwaarden. Op dit moment staat de rente laag, waardoor we vaak adviseren de rente wat langer vast te zetten. Dan is het wel belangrijk dat klanten de rente ook mee kunnen nemen als ze verhuizen. Daarnaast raad ik huizenkopers aan om voor een onafhankelijke partij zoals Hypotheek Visie te gaan. Alleen als je uit meerdere geldverstrekkers en daarmee hypotheken kunt kiezen, kun je de beste hypotheek selecteren.

Hoe zie je de toekomst van jouw vestiging tegemoet?
Er waait dankzij de nieuwe eigenaar een frisse wind door Hypotheek Visie. Dat zorgt voor nieuwe ontwikkelingen. Ontwikkelingen die we aangrijpen en waardoor we de toekomst met goede moed tegemoetzien.