sluiten
Home Interviews met onze franchisers
Franchisenemer Raymond Pascaud - Sittard

Franchisenemer Raymond Pascaud - Sittard

Na een hele tijd in de randstad te hebben gewoond, keerde Raymond Pascaud terug naar zijn geboortestad Maastricht om zijn carrière als Financieel Adviseur voort te zetten. Hij startte als hypotheekadviseur bij Hypotheek Visie Maastricht en nam later Hypotheek Visie Sittard over als franchisenemer. Maak kennis met franchisenemer Raymond Pascaud.

Raymond Pascoud, werkzaam voor Hypotheek Visie in Sittard en Heerlen, kijkt graag met je mee naar de mogelijkheden voor een Hypotheek

Vertel even kort wie je bent en welke vestiging je runt
Mijn naam is Raymond Pascaud. Na mijn verhuizing kwam ik in contact met de heer Brouwers, de franchisenemer van Hypotheek Visie Maastricht. Hij gaf me de kans om als adviseur aan de slag te gaan bij zijn vestiging. Op een gegeven moment kwam het kantoor in Sittard vrij. De heer Brouwers vroeg me: ‘wil jij dat kantoor niet runnen?’. Ik heb er even over nagedacht, omdat ik Maastricht een fijne plek vind om te wonen en werken. Gaandeweg heb ik het, ook hier in Sittard, erg naar mijn zin gekregen.

Wat is je achtergrond?
Ik werk al jaren als adviseur. De financiële wereld past me als een jas. Toen ik nog in de randstad woonde, werkte ik al voor een grote hypotheekketen. Ik ben goed in cijfertjes en kan goed met mensen omgaan. Dat maakt dit vak voor mij zo leuk.

Wat is het dat je hart sneller laat kloppen omtrent hypotheken?
De consument wordt steeds mondiger en weet ook steeds meer. Gelukkig maken de meesten, bij het kopen van een woning, nog gebruik van een adviseur. Het geeft een kik als ze voor mij kiezen. Ze nemen mij in vertrouwen bij een belangrijke beslissing in hun leven. De mensen die hier aan tafel komen van goed advies voorzien is mijn belangrijkste doel.

Waarom ben je als franchisenemer aan de slag gegaan?
Dat is eigenlijk zo gelopen. Nu zou ik niet anders meer willen. Vroeger ambieerde ik het niet, maar je ontwikkelt je. Het is een goede keuze geweest om franchisenemer te worden. Het brengt vrijheid. Ook een stukje onzekerheid, maar daar leer je mee omgaan.

Als je Hypotheek Visie in een paar woorden mag omschrijven, welke woorden zou je dan kiezen?
Ik werk nu zes jaar bij Hypotheek Visie. Het is echt een deel van mijn leven. Ik hoop dat dit voor de rest van mijn werkende leven succesvol blijft. ‘Toekomst’ is een woord waar ik allereerst aan denk. Daarnaast aan ‘mensen’. De mensen die hier werken, onderscheiden het kantoor van de concurrentie.

Waar let je op bij het adviseren van klanten?
Ik ben wel echt een mensenmens. Ik heb oprecht interesse in klanten die bij mij aan tafel komen. Ik ben geïnteresseerd in wat ze doen en wat ze beweegt om een woning te kopen. Ik luister goed, maar ik probeer ook overal doorheen te prikken. Tot de kern komen is van belang. Ieder mens is anders.

Wat vind je zelf belangrijk bij het afsluiten van een hypotheek?
Kennis en kunde is erg belangrijk, maar natuurlijk is het de eerste ontmoeting die klanten overstag helpt. Het moet een leuke, aimabele man of vrouw zijn. Daar ben ik gevoelig voor. Als ik bijvoorbeeld in een winkel goed geholpen wordt, dan ben ik sneller bereid om te kopen. Het gaat om een bepaalde gunfactor.

Als je de lezers mag adviseren, waarop moeten ze dan letten?
Laat je goed en compleet adviseren. Er zijn in hypotheekland namelijk veel uitzonderingen en regels. Zo is er ook een misvatting ontstaan over eigen geld. Eigen geld is namelijk niet altijd nodig voor het afsluiten van een hypotheek. De regel luidt dat je 100% van de woningwaarde mag lenen, maar in sommige gevallen is er ruimte. Ik adviseer daarin als financieel adviseur graag.

Wat is je mooiste herinnering uit de afgelopen jaren Hypotheek Visie?
Ik zie het hele (semi)ondernemerschap als een mooie herinnering. De vrijheid die ik hiervoor terug krijg is fijn.

Hoe zie je de toekomst van je vestiging tegemoet?
Zoals ik al eerder zei hoop ik dat mijn loopbaan als franchisenemer nog mijn hele leven voortduurt. Een glazenbol heb ik niet, dus zeker weten doen we het nooit.