sluiten
Home Interviews met onze franchisers
Franchisenemer Stefano Schepers

Franchisenemer Stefano Schepers

Stefano Schepers is met zijn 29 jaar erg jong voor een hypotheekadviseur. Toch is hij nu zelfs de oudste van de vestiging in Deventer. 1 juli 2021 nam hij het stokje over van zijn moeder Heleen, waardoor hij nu aan het hoofd staat van de vestiging. Als Stefano niet achter zijn bureau zit, is de kans groot dat je hem in de keuken vindt. Zijn grote passie is namelijk koken. “Mijn vrouw is daar heel blij mee”, zegt hij lachend. Ook voetballen en hardlopen doet Stefano graag. Hij is flink aan het trainen met als doel om een halve marathon te gaan lopen. Samen met zijn vrouw heeft Stefano een zoontje van bijna 1 en een hond. Maak kennis met Stefano Schepers.

Waarom heb je voor Hypotheek Visie gekozen?
Ik ben er eigenlijk een beetje ingerold. In eerste instantie werkte ik in de horeca en deed ik een voltijdstudie. Ik twijfelde echter aan mijn toekomst, dus ben ik deeltijd gaan studeren en ben ik mijn moeder gaan helpen in de zaak. Ik riep altijd dat ik er niet lang zou werken. Toen kwam ik erachter dat het om veel meer draait dan hypotheekadvies. Je kunt ook ondernemen, innovatief bezig zijn en je hebt veel contact met klanten. Vooral dat vind ik heel leuk. Ik heb in de keuken en achter de bar gestaan, waarbij je een leuke avond voor iemand organiseert. Hier is het niet een leuke avond, maar de basis van hun leven. En dat is echt heel waardevol. Inmiddels vind ik het zo leuk, dat ik niet meer weg wil!

Waar ligt voor jou de uitdaging als hypotheekadviseur?
De uitdaging is om mensen écht te helpen en om ze blij te maken met een hypotheek. Voor ons is het ons werk, maar voor elke klant is het iets heel belangrijks en spannends. Dus zo behandelen we iedereen ook. We nemen de tijd en beantwoorden graag rustig alle vragen zodat er geen onduidelijkheden meer zijn. Sowieso zeggen we eigenlijk nooit nee tijdens het eerste gesprek. We zoeken altijd goed uit wat er mogelijk is en of er eventuele aanpassingen nodig zijn zodat we alsnog een passende hypotheek kunnen regelen. Het belangrijkste is dat mensen zich op hun gemak voelen en dat ze het fijn vinden om hier te komen.

Waar let je op bij het adviseren van een klant?
In eerste instantie kijk ik naar wat de klant wil, wat hij of zij belangrijk vindt. Als ik dat vraag, kijken sommige klanten me aan en zeggen ze: ‘Wat bedoel je daarmee? Ik wil gewoon een hypotheek!’ Dan vraag ik door en probeer ik erachter te komen wat ze écht belangrijk vinden in het leven, zodat ik daar een hypotheek naar kan vormen. Ik leg dan altijd twee opties voor, waarbij ik de voor- en nadelen bespreek. Vervolgens adviseer ik om er even goed over na te denken. Het is natuurlijk niet iets wat je zo even afsluit.

Wat is je mooiste herinnering tot nu toe?
Het mooiste vind ik als je voor een lastige hypotheekaanvraag uiteindelijk toch akkoord krijgt. Begin dit jaar had ik zo’n lastige aanvraag en die moest ook nog eens binnen twee weken geregeld worden. Dan loop je tijdens het proces soms wel eens te vloeken… Maar dan is het natuurlijk extra gaaf als het uiteindelijk lukt en je alsnog voor de klant de beste optie kunt regelen.

Hoe zie je jouw toekomst bij Hypotheek Visie voor je?
Ik wil eerst hier een goede basis neer zetten. Ik denk dat we nog wel een stukje effectiever kunnen werken met het team. Daarnaast wil ik mezelf verder ontwikkelen, als ondernemer en als adviseur. En uiteindelijk zou ik graag een tweede kantoor willen openen in de regio Deventer, als die kans zich voordoet.