sluiten
Home Interviews met onze franchisers
Hypotheekadviseur Paul Schneiders - Maastricht

Hypotheekadviseur Paul Schneiders - Maastricht

Hypotheekadviseur Paul Schneiders beschikt over een hoge dosis enthousiasme en brede ervaring. Hij begon ooit als timmerman, verkocht huizen als makelaar en neemt nu plaats op de stoel van hypotheekadviseur. Sinds oktober 2017 versterkt Paul het team van Hypotheek Visie Maastricht.

Paul Schneiders van Hypotheek Visie in Maastricht gaat graag met je opzoek naar de Hypotheek die het beste bij jou past.

Vertel eens kort iets over jezelf
Mijn naam is Paul Schneiders. Ik kom oorspronkelijk uit het Noorden van Nederland, maar 2,5 jaar geleden bracht de liefde mij naar Maastricht. Ik werkte als makelaar en hypotheekadviseur in Amsterdam. Eenmaal in Maastricht heb ik de eerste paar jaar bij twee grootbanken gewerkt. Toen kwam ik Hypotheek Visie tegen. Ik heb gebeld met Jos Brouwers, franchisenemer van Hypotheek Visie Maastricht, en we hadden meteen een goede klik.

Welke functie vervul je bij Hypotheek Visie?
Ik ben hypotheekadviseur. Ik doorloop met klanten het hele traject voor het verkrijgen van een hypotheek. Van adviesgesprekken tot contact met de notaris en van het uitbrengen van (advies)rapporten tot het insturen van documenten.

Als adviseur geef ik klanten advies over de aankoop van hun huis en het afsluiten van een hypotheek. Ik breng een realistisch en compleet financieel plaatje tot stand. Ik leg klanten de mogelijkheden voor, maar de uiteindelijke keus ligt bij de klant. De grote vraag luidt: ‘hoe zorg ik er voor dat de wens van de klant uitkomt op een verantwoorde manier?’.

Waarom wilde je graag bij Hypotheek Visie werken?
Ik werkte bij een bank en wilde klanten meer flexibiliteit bieden op het gebied van hypotheken. Bij Hypotheek Visie kan ik alle partijen aanbieden, waardoor ik beter advies kan geven. Ik kan me daarnaast heel goed vinden in de slogan ‘je woont toch om te leven’. Dat is ook mijn DNA. Je werkt niet om te wonen. Het moet betaalbaar en leuk blijven.

Wat vind je leuk aan werken in de financiële dienstverlening?
Ik vind alles wat met huizen te maken heeft interessant. Ik startte ooit de opleiding tot timmerman, bouwde en verbouwde vervolgens huizen, studeerde verder en verkocht later als makelaar woningen en onroerend goed. Inmiddels werk ik al jaren met veel passie en tevredenheid als hypotheekadviseur. Klanten leggen de verantwoordelijkheid voor de financiering van hun woning in jouw handen. Dat is bijzonder. Mensen blij maken met een huis, en daarbij met een passende financiering, maakt mij een gelukkig mens.

Waar let je op bij het adviseren van klanten?
Ik kijk naar de houding en gezichtsuitdrukking van klanten. Ook luister ik goed naar wat ze zeggen. Communicatie is heel belangrijk. Daaruit kan ik opmaken of ze snappen wat er voor hen op papier staat en dat hetgeen wat ze kiezen ook bij hen past. Samen met de klant(en) maak ik de vertaling naar een schriftelijk voorstel. Ik leg een open, eerlijk en integer advies op tafel. Ik zorg ervoor dat het proces duidelijk is. Dat ze weten aan welke voorwaarden ze moeten voldoen om het doel te behalen. Als het traject succesvol verloopt, is de klant blij, en wij dus ook. Tijd om de champagne te ontkurken.

Hoe heb je jezelf in de afgelopen jaren ontwikkeld?
Ik sta altijd open voor ontwikkeling. Ik spar veel met collega’s. Op het gebied van gesprekstechnieken helpen we elkaar. Wat kan er beter? Hoe zorgen we dat we de klant niet overspoelen met informatie? Hoe houden we het zo simpel en begrijpelijk mogelijk voor de klant? We blijven bijleren.

Hoe ervaar je de bedrijfscultuur?
Ik heb een hele fijne klik met mijn collega’s Nanette, Jos en Richard. Er hangt een positieve sfeer en ieders karakter komt goed tot zijn recht. Een goede sfeer is naar mijn mening cruciaal om ergens te kunnen werken. Dit is bovendien belangrijk voor wat we uit willen stralen naar klanten. Als wij het naar ons zin hebben op de werkvloer heeft dit een positief effect op de klanten en op onze werkzaamheden. Dit maakt dat ik met plezier naar mijn werk ga.

Wat is de leukste herinnering uit je carrière tot nu toe?
Mijn loopbaan bij Hypotheek Visie is nog maar kort, dus echt één specifieke herinnering heb ik niet. Ik word gewoon heel blij van de samenloop hier op kantoor. Ik kan zelfstandig werken, heb de regie over mijn eigen leven, ik heb leuke collega’s, doe wat ik leuk vind, én daarnaast gaat het privé ook voor de wind. Als je zo mag leven, heb je het goed voor elkaar.