sluiten
Home Actueel
Nationale Hypotheek Garantie (NHG) viert 25-jarig bestaan
Nieuws

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) viert 25-jarig bestaan

Nationale Hypotheek Garantie bestaat net als Hypotheek Visie inmiddels alweer 25 jaar. Al vele jaren biedt NHG verantwoorde oplossingen op de hypotheekmarkt. Zo was het Nationale Hypotheek Garantie die nieuwe financieringsmogelijkheden introduceerde voor ZZP’ers, flexwerkers en senioren. NHG maakt verantwoord en prettig lenen mogelijk.

Hypotheek Visie

zondag 3 februari 2019

Onverantwoord veel lenen kan niet meer

NHG ontwikkelde een methode waarbij het maximale hypotheekbedrag aan de waarde van de woning én het inkomen van de hypotheeknemer is gekoppeld. Hierdoor is lenen boven budget niet meer mogelijk met een NHG-hypotheek en wordt voorkomen dat je een te duur huis koopt. Vanaf 2007 wordt de inkomenstoets van NHG standaard gebruikt bij alle hypotheekaanvragen.

Een beroep doen op NHG

Een hypotheek met NHG biedt nog meer zekerheid. Wie de hypotheek niet meer kan betalen, houdt vaak een restschuld over na de verkoop van het huis. Onder voorwaarden wordt de restschuld door NHG aan de geldverstrekker betaald. Tussen 2010 en 2017 keerde NHG 24.000 verliesdeclaraties uit en werden vele financiële problemen opgelost voor huiseigenaren.

Een ander voordeel is de rentekorting. Een bank loopt minder risico als een klant een hypotheek met NHG afsluit. Dat wordt beloond met een lagere rente, dus een lagere maandlast. Daarnaast is het mogelijk om een beroep te doen op de woonlastenfaciliteit van NHG. Wanneer iemand de hypotheekrente niet meer kan betalen, is er een mogelijkheid tot het afsluiten van een aanvullende lening, waarmee de woonlasten tijdelijk betaald kunnen worden.

Hypotheek Visie en NHG

Bij het afsluiten van een hypotheek is minder risico fijn. Hypotheek Visie werkt daarom al jaren volgens de financieringsregels van NHG.

Ontdek jouw financieringsmogelijkheden met NHG

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel