sluiten
Home Actueel
Zelf aan de slag met je hypotheek? Denk hieraan!
Blog

Zelf aan de slag met je hypotheek? Denk hieraan!

Een hypotheek is in de meeste gevallen nodig voor de aankoop van een woning. Er zijn verschillende manieren om een hypotheek te regelen. Tegenwoordig kan dit niet alleen bij een kundig hypotheekadviseur aan tafel, maar kiezen mensen er ook voor dit geheel in eigen handen te nemen. Zelf aan de slag met je hypotheek? Denk hieraan voordat je begint!

*tekst gaat verder onder afbeelding

Laatst gewijzigd

maandag 24 april 2023

zelf hypotheek regelen

  Maximale hypotheek berekenen

  Er zijn zaken rondom je hypotheek waar je voorafgaand aan je zoektocht aandacht aan kunt besteden. Zoals zelf uitzoeken hoeveel je ongeveer kunt lenen voor een huis, maar ook jezelf vragen stellen als: welk budget wil ik maandelijks aan wonen besteden? Heb ik voldoende eigen geld om de kosten koper te betalen? En welke kenmerken heeft mijn droomhuis? 

  De kenmerken van jouw droomwoning bepaal je helemaal zelf. Woonwensen zijn tenslotte heel persoonlijk. Voor een hypotheek ben je afhankelijk van je huidige financiële situatie en een geldverstrekker. Bereken hier jouw maximale hypotheek om te ontdekken hoeveel je kunt lenen en hoeveel eigen geld je nodig hebt.

  Hypotheekadviseur: advies bij belangrijke financiële keuzes 

  Zelf aan de slag met je hypotheek? Dat is enkel verstandig als je financieel onderlegd bent. Een huis kopen, en daarvoor een hypothecaire lening afsluiten, is niet zomaar iets. Het gaat meestal om grote bedragen, die een flinke impact op je financiële situatie kunnen uitoefenen. Hierin zijn hoofdrollen weggelegd voor de hypotheekvorm, rentetarieven, looptijd en verzekeringen. Heb je er bijvoorbeeld over nagedacht wat er gebeurt met je hypotheek als je ziek wordt, je baan verliest of jij of je partner overlijdt?

  Een hypotheekadviseur overziet de financiële gevolgen van een hypotheek en adviseert je op elk vlak. Hij of zij adviseert je over de meest passende hypotheekvorm, een passende rentevaste periode, verzekeringen en vergelijkt rentetarieven en voorwaarden van meerdere hypotheekverstrekkers. Zo weet je zeker dat de financiële keuzes die je maakt omtrent de hypotheek verantwoord zijn. Nu en in de toekomst.

  Het gemak van online mét deskundig advies

  Zelf online je hypotheek regelen klinkt makkelijk, maar er komt dus veel bij kijken. Gelukkig hoef je niet in te leveren op een stukje gemak als je kiest voor hypotheekadvies. Onze adviseurs schuiven namelijk gewoon bij je aan de keukentafel dankzij online webcam advies. Zo slokt je hypotheek regelen niet je gehele dag op én staat een financieel expert je bij om alles tot in de puntjes te regelen. Maak een afspraak bij een hypotheekadviseur in de buurt of online.

  Deel deze pagina:

  Meer actueel

  maximale hypotheek berekenen Blog Blog: eerste hulp bij maximale hypotheek berekenen
  Meer actueel