sluiten
Home Actueel
Blog: eerste hulp bij maximale hypotheek berekenen
Blog

Blog: eerste hulp bij maximale hypotheek berekenen

Van het vinden van een geschikte woning, de waarde bepalen en een bod uitbrengen tot het berekenen van het budget voor de hypotheek. Bij een huis kopen komt veel kijken. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. Onze hypotheekadviseurs ondersteunen je bij deze belangrijke financiële beslissing in je leven. 

Laatst gewijzigd

vrijdag 6 januari 2023

Weten waar je aan toe bent: online rekentool

Een inschatting maken van jouw maximale hypotheek is een mooi begin. Dit kun je gebruiken als uitgangspunt als je de woningmarkt betreedt. Je weet zo ongeveer in welke prijsklasse je kunt zoeken. De rekentool vraagt o.a. naar je inkomen, leeftijd, gezinssituatie en eventuele financiële verplichtingen zoals een studieschuld. Op basis van deze gegevens wordt de maximale hypotheek berekend. Let op: een rekentool geeft een indicatie. Benieuwd welk bedrag er voor jou uit de rekentool rolt? Bereken hier je maximale hypotheek

Geen alarmbellen dankzij deskundig financieel advies

Voor de meesten geldt: zonder hypotheek geen huis. Dat maakt dat je vroeg of laat langs een deskundig adviseur moet. En dat is maar goed ook. Financieel advies is geen overbodige luxe, ook niet alvorens je jouw droomhuis hebt gevonden. Een hypotheekadviseur berekent namelijk op basis van alle documenten en de leennorm of een hypotheek verantwoord kan worden afgesloten. Of simpeler gezegd: dat je maandelijks niet zoveel voor de hypotheek betaalt dat er een kans is dat je in de financiële problemen raakt. De leennorm steekt daar een stokje voor en beschermt jou als het ware voor overkreditering. Bijkomend voordeel: een hypotheekadviseur neemt je daarnaast alle hypotheekzaken en het contact met de bank uit handen.  

Waarom hypotheekadvies van Hypotheek Visie?

Hypotheek Visie is een onafhankelijke hypotheekverstrekker. Wij vergelijken de hypotheekrente en voorwaarden van diverse banken. Zo zien onze adviseurs in een oogwenk welke hypotheek het voordeligst en meest verantwoord is in jouw persoonlijke situatie. En persoonlijk, dat is onze service eveneens. Er is 100% aandacht voor jou en je financiële situatie. 

 

Trek jij aan de bel om jouw maximale hypotheek te berekenen en de mogelijkheden te verkennen? Plan een hypotheekadviesgesprek bij een vestiging bij jou in de buurt. 

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel