sluiten
Home Hypotheek en rente
Een bank of een onafhankelijk adviseur

Een bank of een onafhankelijk adviseur

In je leven zijn er vele momenten dat je belangrijke financiële beslissingen moet nemen. Een van die beslissingen is het aangaan van een hypotheek voor het kopen van een huis. Voor advies kun je terecht bij een hypotheekadviseur. Je kunt kiezen voor een adviseur van een bank of een onafhankelijke adviseur. Wat is het verschil?

Adviseur bij een bank versus onafhankelijke adviseur

Beide adviseurs leven zich in jouw situatie in, bespreken de wensen en bepalen samen met jou wat in jouw situatie nodig is. Het verschil tussen de twee typen adviseurs is de keuze aan producten en diensten waarmee zij jouw behoefte kunnen invullen. Afhankelijke adviseurs adviseren alleen over hun eigen producten en diensten. De vraag is of dit ook daadwerkelijk de beste hypotheek en oplossing voor jou is. Onafhankelijke adviseurs kunnen putten uit alle producten en diensten van de aanbieders waar zij mee samenwerken. In het grote aanbod gaan ze altijd op zoek naar de oplossing die het beste bij jouw wensen en mogelijkheden past.

De adviseurs van Hypotheek Visie zijn onafhankelijk. Wij werken samen met nagenoeg alle banken en verzekeraars. Onze hypotheekadviseurs zijn volledig vrij in het kiezen van een geldverstrekker of bank die het beste bij je past. De adviseurs vergelijken uitgebreid premies, rentes en voorwaarden van aanbieders, lezen de kleine lettertjes van de verschillende aanbieders en wegen voor- en nadelen tegen elkaar af. Zo garanderen wij een objectief en kwalitatief advies.

Voorbeeld
Je wilt een huis kopen. Na overleg met de hypotheekadviseur kies je voor een annuïtair dalende hypotheek waarbij een overlijdensrisicoverzekering nodig is. Daarnaast sluit je een woonlastenverzekering om het risico dat je de hypotheeklasten niet meer kunt betalen bij werkloosheid te verkleinen.

De afhankelijke adviseur van een bank kiest de beste combinatie uit zijn assortiment. Maar is dit wel de beste optie voor jou? Ook is er een grote kans dat de hypotheekrente hoger is ten opzichte van de rest van de markt. Bij de overige producten ben je vaak gebonden aan de voorwaarden van het product en moet je goed kijken of deze wel bij je aansluiten. Deze producten zijn ook vaak duurder ten opzichte van de rest van de markt.

De onafhankelijke adviseur kijkt voor elk onderdeel welk product in de markt het beste aansluit bij jouw wensen en mogelijkheden. De kans is groot dat de hypotheek en de verzekeringen niet van dezelfde aanbieder zijn. Dit kan je veel geld schelen en vaak heb je betere voorwaarden.

Adviseurs vergelijken

Vind je het prettig om meerdere adviseurs te spreken? Vergelijk vooral en ga na met welke adviseur je een klik hebt. Bij de meeste adviseurs kun je vrijblijvend een kennismakingsgesprek hebben. Wil je weten wat anderen zeggen over een adviseur? Kijk dan op advieskeuze.nl, een onafhankelijke vergelijkingssite van financieel adviseurs waar ook de Consumentenbond mee samenwerkt. Op deze site kun je financieel advieskantoren en adviseurs in Nederland met elkaar vergelijken op basis van waardering en prijs. Consumenten kunnen een beoordeling op de site achterlaten waardoor je kunt lezen hoe zij zijn geholpen.

Hypotheekadvies

De ene hypotheek is de andere niet is. Hypotheken kun je niet één op één naast elkaar leggen. Het gaat bij een hypotheek niet alleen om de laagste rentestand. Ook de voorwaarden zijn belangrijk, de manier waarop je aflost en de risico’s die je loopt. De financieel adviseurs van Hypotheek Visie zoeken het graag voor je uit. Wil je meer weten over jouw mogelijkheden? Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur.

Persoonlijk advies?

Maak vrijblijvend een afspraak met Hypotheek Visie bij jou in de buurt

Maak een afspraak