sluiten
Home Interviews met onze franchisers
Franchisenemer Harmen Kuipers - Enschede/Hengelo

Franchisenemer Harmen Kuipers - Enschede/Hengelo

Harmen Kuipers is meegegroeid met Hypotheek Visie en inmiddels met zijn vestigingen een begrip in de financiële markt. Hij stond aan de wieg van de vestigingen in Enschede, Oldenzaal en Hengelo. Ook behartigt hij de belangen van de franchisenemers van Hypotheek Visie en legt hij zijn ziel en zaligheid in het verder ontwikkelen van het franchiseconcept. Maak kennis met franchisenemer Harmen Kuipers. 

Harmen Kuipers van Hypotheek visie in Hengelo helpt je graag bij het aanvragen van je Hypotheek.

Aan het roer van welke vestiging sta je?
Mijn naam is Harmen Kuipers en ik startte mijn eerste Hypotheek Visie vestiging in 1992. Ik sta nog steeds aan het roer van deze vestiging in Enschede. Twee jaar later breidde ik mijn portfolio uit met Oldenzaal. Hier heb ik jaren gewerkt, maar in 2000 heb ik deze vestiging verkocht aan een andere franchisenemer. Ook Hengelo behoort tot op heden tot mijn portefeuille.

Wat is je achtergrond?
Na de havo ben ik gestart op de Middelbare Ondernemersschool. Dat ik uiteindelijk ondernemer ben geworden is dus niet vreemd. Toen ik in het financiële vak terecht kwam, heb ik me verdiept in de materie. Financieel adviseur ben je niet zomaar. Zo heb ik de vakopleidingen Assurantie B, Assurantie A, Pensioenpraktijk 1 en 2, FFP (1999), MFP aan de UvA (2006-2009) succesvol afgerond en alle WFT-certificaten behaald.

Wat is het dat je hart sneller laat kloppen omtrent hypotheken?
Ik vind het mooi om mensen te helpen en te adviseren bij de aankoop van hun woning. Het gaat verder dan het afsluiten van een hypotheek. Ik adviseer ze bij wijzigingen van de hypotheek, maar ook over een hypotheek die samenhangt met het bouwen en verbouwen van een huis.

Waarom ben je als franchisenemer begonnen?
Om gebruik te kunnen maken van collectieve voordelen. Als franchisenemer geniet je van bekendheid, maar ook van samenwerking en administratieve verwerking. Je onderneemt samen.

Als je Hypotheek Visie in drie woorden mag omschrijven, welke woorden zou je kiezen?
Bij Hypotheek Visie denk ik vooral aan laagdrempeligheid, klantvriendelijkheid en ‘ontzorgen’. Wij proberen het begrip ‘hypotheek’ zo begrijpelijk mogelijk te maken en nemen de klant mee in een wereld die past bij hun situatie en wensen.

Waar let je op bij het adviseren van klanten?
Dat alles klopt. Van binnenkomst tot vertrek. Dus niet alleen een goed en passend advies, maar ook de ontvangst, service en nazorg. Het gaat er om dat we voldoen aan dat wat de klant belangrijk vindt.

Als je de lezers mag adviseren, waarop moeten ze letten bij het afsluiten van een hypotheek?
Neem voldoende tijd om tot de juiste beslissing(en) te komen.

Wat is je mooiste herinnering uit de afgelopen jaren Hypotheek Visie?
Het is niet een specifieke, mooiste herinnering, maar ik ben er wel trots op dat de organisatie – en ook het kantoor in Enschede – inmiddels 25 jaar bestaat en een begrip in de markt is. Dit hebben we samen met een fantastisch team gerealiseerd. Ik zie de toekomst van de vestigingen dan ook positief in, met een vooraanstaande positie in de markt van financieel (hypotheek)advies.