sluiten
Home
Lagere maandlasten door oversluiten hypotheek en verduurzamen huis

Lagere maandlasten door oversluiten hypotheek en verduurzamen huis

De hypotheekrente staat behoorlijk laag. Overweeg je om je hypotheek over te sluiten zodat je kunt profiteren van de huidige lage hypotheekrente? En denk je er ook wel eens over na om je huis te verduurzamen en te investeren in energiebesparende maatregelen? Het kan slim zijn om deze twee dingen met elkaar te combineren. Hoe dat precies zit leggen we je graag uit.

Je hypotheek oversluiten

Het oversluiten van je hypotheek houdt in dat je je hypotheek aflost bij de ene geldverstrekker en een nieuwe afsluit bij een andere geldverstrekker. Je hypotheek oversluiten is interessant als je financieel voordeel kunt behalen. Nu de hypotheekrente laag staat is die kans groot dat jij dat kunt. Het oversluiten van je hypotheek kost wel geld. Denk aan advies-, taxatie- en notariskosten. Ook moet je meestal een boete betalen als je tijdens de rentevaste periode wilt oversluiten. Deze kosten heb je meestal al weer snel terugverdiend. Zeker als je nu een flinke rente betaalt.

Jouw mogelijkheden op lagere maandlasten

Wil je weten wat precies jouw mogelijkheden zijn om je hypotheek over te sluiten en je huis duurzaam te verbouwen? Maak dan een afspraak met je adviseur van Hypotheek Visie. Wie weet woon jij straks wel comfortabel, groen en met lagere maandlasten!

Maak een afspraak

Financieren verduurzamen huis

Wil je je woning graag groener maken? Je kunt je huis verduurzamen door te investeren in energiebesparende voorzieningen. Denk aan isolatie, HR++ glas, HR-ketel, warmtepomp of zonnepanelen. Zo’n verbouwing vraagt om een flinke investering. Je kunt energiebesparende maatregelen wellicht meefinancieren in je hypotheek. Vaak mag je voor een duurzame verbouwing zelfs extra financieren.

Overwaarde op je huis

Het oversluiten van je hypotheek en het financieren van een verbouwing kost geld. Heb je overwaarde op je huis dan is het voor jou misschien mogelijk om de kosten voor het oversluiten en/of de duurzame verbouwing mee te financieren in je hypotheek. Een adviseur vertelt je er graag meer over.

Combineren oversluiten hypotheek en verduurzamen huis

Nu de rente zo laag staat en je je huidige hypotheek ook nog eens kunt oversluiten kan het zo maar zijn dat je van de extra investering weinig merkt aan je maandlasten. Wanneer je extra leent voor een verbouwing ga je in principe meer betalen. Maar als je je hypotheek oversluit is de kans groot dat je maandlasten omlaag gaan. Per saldo kan het maar zo zijn dat je minder gaat betalen, ondanks dat je gaat verbouwen. En vergeet ook niet dat je door energiebesparende maatregelen uiteindelijk bespaart op je maandelijkse energierekening. Door de extra energiebesparing kunnen je totale maandlasten zelfs lager worden.