sluiten
Home Actueel
De ziektewet in? Dat gebeurt mij niet!
Blog

De ziektewet in? Dat gebeurt mij niet!

Inmiddels ben ik alweer 6,5 maand zwanger van mijn tweede kindje. Omdat mijn eerste zwangerschap heel goed ging, dacht ik dat het de tweede keer ook wel zo zou gaan. Helaas valt dat nu toch wel tegen. Ik geniet enorm van het getrappel in mijn buik, maar het is allemaal een stuk zwaarder dan ik had verwacht en de klachten tijdens en na het werken nemen snel toe. Gelukkig is het maar tijdelijk en heb ik een werkgever die fijn met mij meedenkt en goede voorzieningen heeft. Ik had vooraf zeker niet gedacht dat ik wellicht in de ziektewet zou komen.

Laatst gewijzigd

dinsdag 6 maart 2018

Wat als je voor langere tijd arbeidsongeschikt wordt?

En zo wordt vaak gedacht; “Dat gebeurt mij niet”. Niemand wil graag in de ziektewet komen en arbeidsongeschikt raken. Maar juist omdat het zo onverwacht kan zijn, wordt er weinig nagedacht over de gevolgen bij arbeidsongeschiktheid. Want wat dan? Wat als je voor langere tijd arbeidsongeschikt wordt? Hoe ga je dan de woonlasten betalen? Aan de reacties van mijn klanten merk ik dat zij er niet bij stilstaan wat de consequenties kunnen zijn. Soms wordt verhuizen of het huis verkopen als oplossing genoemd. Maar mocht je ooit arbeidsongeschikt raken, geef je dan zo maar je fijne thuis op? Gelukkig hoeft het niet zo ver te komen.

arbeidsongeschiktheidsverzekering

De terugval in het inkomen is te verzekeren met een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

De verzekering zal dan een bedrag uitkeren bij arbeidsongeschiktheid waarmee het inkomen kan worden aangevuld. Hiervoor wordt een (maandelijkse) premie betaald. De hoogte van de premie is afhankelijk van het verzekerde bedrag en de voorwaarden. Zo’n verzekering is af te stemmen op jouw persoonlijke situatie. Een financieel adviseur kan je precies vertellen wat bij jou past. Laat je dan ook zeker goed informeren.

Nog even geduld en dan mag ik die kleine man verwelkomen en hopelijk na een aantal maanden mijn werk als financieel adviseur in goede gezondheid oppakken! Met uitzondering van wat slaapgebrek dan...

Els van Setten is Online Financieel Adviseur bij Hypotheek Visie en vertelt in haar blogs over haar werk als financieel adviseur.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel