sluiten
Home Actueel
Help! Ik ben arbeidsongeschikt geraakt
Blog

Help! Ik ben arbeidsongeschikt geraakt

Vijf jaar geleden sloot een stel een hypotheek af met hulp van mijn collega. Ze hadden grootse toekomstplannen, beide een vast contract bij hun werkgever en kochten samen een eerste huis. Dat hij twee jaar later een bedrijfsongeval zou krijgen, kwam totaal onverwacht. Gelukkig hadden ze destijds op aanraden van mijn collega er voor gekozen om een woonlastenverzekering af te sluiten.

Laatst gewijzigd

woensdag 8 mei 2019

Wat gebeurt er als je arbeidsongeschikt raakt?

Arbeidsongeschikt raak je officieel pas na twee jaar. Dit kan grote financiële consequenties hebben. In de eerste jaren betaalt in veel gevallen de werkgever het salaris namelijk nog door of 70% hiervan. Hierna is het afhankelijk van de mate van arbeidsongeschiktheid of iemand een uitkering ontvangt.

Een financieel plan

Het leven zit vol risico’s, waardoor het verstandig is om rekening te houden met bepaalde gebeurtenissen. Zoals werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. In beide gevallen dalen je inkomsten en daarmee je bestedingsruimte. Dat kan onhandig uitpakken als je een hypotheeklast moet dragen.

Om dit te voorkomen zijn er meerdere opties: een partner die meer gaat werken of het inbrengen van spaargeld. Mijn advies: sluit een woonlastenverzekering af. Deze verzekering keert maandelijks uit bij arbeidsongeschiktheid (en werkloosheid), zodat je in ieder geval je woonlasten kunt blijven betalen. Dat geeft rust!

Maak een afspraak

Wil je meer weten over de invloed van arbeidsongeschiktheid (of eventueel het verliezen van een baan)? Een adviseur kijkt graag met je mee.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel