sluiten
Home Actueel
Huis kopen voor meer flexwerkers mogelijk
Nieuws

Huis kopen voor meer flexwerkers mogelijk

De perspectiefverklaring maakte het eerder al voor een grote groep flexwerkers makkelijker om een hypotheek af te kunnen sluiten. Nu wordt die groep uitgebreid. De perspectiefverklaring is vanaf heden ook beschikbaar voor flexwerkers bij uitzendbureaus die niet zijn aangesloten bij initiële groepen voor perspectiefverklaringen.

Hypotheek Visie

woensdag 7 augustus 2019

Voorheen konden uitzendbureaus een certificering behalen om een perspectiefverklaring aan hun uitzendkrachten te mogen verstrekken. Zij stelden zelf intern een Perspectief Taxateur aan om hypotheekaanvragen te beoordelen. Uitzendbureaus zonder certificatie konden hun flexwerkers deze mogelijkheid niet bieden.

Dankzij het invoeren van een Externe Perspectief Taxateur kan dat nu wel. Deze externe taxateur beoordeelt op dezelfde wijze als de taxateur van een gecertificeerd uitzendbureau.

52 weken werkervaring

Om in aanmerking te komen voor een perspectiefverklaring via een externe partij moet de uitzendkracht minstens 52 weken beoordeelbare werkervaring hebben. Hiertoe behoren beoordeling op toekomstige inzetbaarheid, een gesprek met de consulent en de score van de arbeidsmarktscan.

Hypotheek voor flexwerkers

Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn als flexwerker voor het kopen van een woning? Maak dan een afspraak met een financieel adviseur van Hypotheek Visie.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel