sluiten
Home Actueel
Eerst je huidige woning verkopen, voordat je een nieuw huis koopt?
Blog

Eerst je huidige woning verkopen, voordat je een nieuw huis koopt?

Deze vraag speelt gegarandeerd regelmatig door je hoofd als je een koophuis hebt, maar je oog gevallen is op een andere woning. Dat droomhuis dreigt aan je neus voorbij te gaan als je niet snel beslist, dus overweeg je om tijdelijk met dubbele maandlasten te leven. Of speel je liever op ‘safe’, en wil je eerst je huidige onderkomen verkopen? Gelukkig is er een soort van tussenoplossing; de overbruggingshypotheek.

Laatst gewijzigd

vrijdag 3 augustus 2018

Dit was de hamvraag bij meneer en mevrouw van den Hout. Zij hebben vijf jaar met plezier in hun rijtjeshuis in Utrecht gewoond, maar met een tweede kindje op komst, zijn de woonwensen veranderd. Toen ze eenmaal een geschikte woning hadden gevonden, wilden ze zo snel mogelijk over tot het uitbrengen van een bod. Zij konden deze nieuwe woning aankopen, voordat hun huidige huis was verkocht, dankzij de overbruggingshypotheek.

De overbruggingshypotheek

Deze hypotheekvorm biedt vaak de oplossing in dit soort situaties. Verwacht je dat je ‘oude’ huis met overwaarde verkocht gaat worden? Dan kun je een overbruggingshypotheek afsluiten. Je leent dan naast je hypotheek een extra bedrag dat even hoog is als de verwachte overwaarde. Zodra de overwaarde vrijkomt, los je deze hypotheek af.

Eerst een nieuw huis kopen

Als je een nieuwe woning koopt, voordat je huidige woning is verkocht, moet je wel rekening houden met dubbele maandlasten. Je betaalt dan tijdelijk hypotheek voor twee huizen. Heb je hiervoor genoeg financiële ruimte, en verwacht je dat je huidige woning snel verkocht wordt, dan is dit geen probleem.

Eerst je huidige huis verkopen

Wil je meer zekerheid? Dan is het verstandig eerst je huidige huis te verkopen. Zo voorkom je dubbele maandlasten, en weet je zeker wat het huis daadwerkelijk heeft opgeleverd.

Ben je benieuwd wat de beste optie voor jou is? Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur bij jou in de buurt.

Bonita Verberne is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel