sluiten
Home Actueel
De voordelen van het kopen van een opknaphuis
Blog

De voordelen van het kopen van een opknaphuis

Een lijst met punten waaraan je toekomstige woning moet voldoen is onmisbaar tijdens je zoektocht. Die checklist is handig – vooral voor de écht belangrijke zaken - maar gevoel speelt ook een cruciale rol bij het kopen van een huis. Zo horen we huizenkopers vaak ‘het huis voelt goed aan’ zeggen. Een goed argument om een klushuis niet meteen af te schrijven, ook als het nú nog niet aan alle woonwensen voldoet, maar het wel je aandacht trekt. Dit is waarom:

Laatst gewijzigd

maandag 3 oktober 2022

header-je-hypotheek-oversluiten

Meer kans op een fijne woning

Als verhuizen een grote wens is, ben je vast al enige tijd aan het speuren. De website van Funda wordt meermaals per dag ververst en je houdt je oren en ogen open. Hoe specifieker de zoekcriteria, hoe lastiger het is een woning te vinden. Open staan voor een klushuis biedt mogelijkheden in de huidige markt.

Aankoopprijs aantrekkelijker dan van kant-en-klare woning

De prijsstijgingen vlakken de laatste maanden gelukkig af. Dat neemt niet weg dat opknappertjes aantrekkelijker geprijsd zijn, omdat er nog het een en ander moet gebeuren. Belangrijk is dat je de kosten van een verbouwing meeneemt in het financiële plaatje en je een bouwtechnische keuring laat uitvoeren om problemen aan de oppervlakte te ontdekken.

Meer lenen bij waardevermeerdering

Een hypotheek is maximaal 100% van de woningwaarde. Als er verbouwplannen zijn, die de woning verduurzamen en/of zorgen voor een hogere woningwaarde, is het in de meeste gevallen mogelijk meer te lenen.

Bereken je maximale hypotheek

Een huis dat echt als thuis voelt

Klushuizen zijn vaak oudere huizen. Het leuke daarvan is, is dat het huis zomaar hele authentieke elementen kan hebben, wat zorgt voor extra sfeer en karakter. Daarnaast kun je met een opknapper echt alle kanten op. Je bouwt dit huis stap voor stap op naar jouw droomhuis. Zo wordt een klushuis écht een thuis.

Verbouwen of verhuizen?

Een klushuis is niet voor iedereen weggelegd. Met twee linkerhanden kies je mogelijk liever voor een huis waar niets aan hoeft te gebeuren. Ben je niet vies van een uitdaging en wil je niets liever dan zelf jouw droomhuis creëren? Laat je dan verrassen door de potentie van een woning.

Maak een afspraak bij een hypotheekadviseur om te kijken hoe een verbouwing in je budget past en wat dit betekent voor je hypotheek.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Nieuws De visie van Hypotheek Visie: de verplichte annuïteitenhypotheek Nieuws Langere rentevaste periode populair Nieuws Nieuwe hypotheekaanbieders op de markt zorgen voor scherpe rente
Meer actueel