sluiten
Home Actueel
Verbouwen of verhuizen?
Blog

Verbouwen of verhuizen?

De woning waar je nu woont leek alles te hebben. En dat was toen je het kocht ook zeker het geval. Door de jaren heen zijn misschien je woonwensen veranderd. Er is sprake van gezinsuitbreiding waardoor je meer ruimte nodig hebt, je wilt graag een tuin of graag een oprit. En nu? Ga je verbouwen of verhuizen? Dat verhuizen voordeliger kan zijn bleek wel bij een klant die pas op gesprek kwam. Ze woonde in een prachtige eengezinswoning, maar door gezinsuitbreiding was de woning ineens wat aan de krappe kant. Ze namen contact met ons op om te kijken of ze een eventuele verbouwing mee konden financieren door de huidige hypotheek te verhogen. Dat was mogelijk. Toch bleek verbouwen niet de enige optie.

Laatst gewijzigd

zondag 7 oktober 2018

Ik ga verhuizen!

In het geval van deze klant was er in eerste instantie geen wens om te verhuizen, maar na goed onderzoek, bleek verhuizen veel interessanter dan verbouwen. Ze konden hun woning namelijk voor een goede prijs verkopen en de huidige hypotheek boetevrij inlossen. Door de lage rente was het voor dit gezin mogelijk om een groter huis te kopen, inclusief lagere maandlasten. Onder aan de streep dus een goede zet.

Toch liever je huis verbouwen?

Het woningaanbod is echter krap en de huizenprijzen hoog. Hierdoor kan verbouwen toch de beste optie te zijn. Verbouwen is vooral een goed idee wanneer je je huidige woonomgeving heel prettig vindt. Het huis ligt vlakbij je werk en de school van de kinderen, je hebt fijne buren en je voelt je er thuis. Dan vind je het waarschijnlijk niet erg om te investeren in aanpassingen voor meer wooncomfort.

Ga je verbouwen of verhuizen? Maak een afspraak met een hypotheekadviseur om te onderzoek wat voor jouw situatie interessant is.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel