sluiten
Home Actueel
Duurzaam wonen, goed voor milieu én portemonnee
Blog

Duurzaam wonen, goed voor milieu én portemonnee

Heb je weleens gedacht om je huis om te toveren tot een groen paradijs? En daarmee bedoelen we een woning die allerlei energiebesparende tools kent. Zoals zonnepanelen, HR++ beglazing, isolatie van het dak of een HR-boiler. Stuk voor stuk opties om je energierekening omlaag te helpen en je steentje bij te dragen aan onze planeet. Dit zijn de opties om je huis financieel te verduurzamen.

Laatst gewijzigd

maandag 5 oktober 2020

Duurzame verbouwing meefinancieren in hypotheek

De groene verbouwing die je voor ogen hebt meefinancieren in je hypotheek is een optie om dit te bekostigen. Zo kocht een klant onlangs een jaren ’30 woning waar ze meteen verliefd op werd. Het karakteristieke van het huis sprak haar aan. Vaak zie je echter dat wat oudere huizen nog niet zo energiezuinig zijn. Gelukkig kon mevrouw 106% van de woningwaarde lenen van de geldverstrekker, waardoor er ruimte in het budget was om energiebesparende maatregelen door te voeren. Dit geldt voor iedereen die een hypotheek afsluit: sinds 2018 kun je 100% van de woningwaarde lenen voor een huis, tenzij je het huis energiezuiniger gaat maken, dan is dit 106%. Let goed op, want dit bedrag moet aantoonbaar aan energiebesparende voorzieningen besteed worden.

Duurzaamheidsleningen

Om huizenbezitters te stimuleren hun woning te verduurzamen, zijn er diverse duurzaamheidsleningen. Zo is er de Energiebespaarlening, een initiatief van de overheid, waarbij je tegen een

gunstige rente zo’n €2500 - €25.000 kunt lenen voor energiebesparende maatregelen in de woning. Deze lening dien je echter wel binnen 7, 10 of 15 jaar terug te betalen. Daarnaast zijn er enkele gemeenten in Nederland die de Duurzaamheidslening aanbieden. Deze lening kun je tegen gunstige rente en voorwaarden afsluiten om je woning groen te maken. Maar er zijn meer mogelijkheden voor de financiering van een duurzame verbouwing.

Er zijn dus diverse opties om energiebesparing te bewerkstellingen én om deze te financieren. Welke optie het beste bij jou past, kan een hypotheekadviseur voor je uitzoeken.

Maak een afspraak bij een van onze vestigingen.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel