sluiten
Home Actueel
Hypotheek met NHG populair onder startende ZZP’ers
Blog

Hypotheek met NHG populair onder startende ZZP’ers

Regelmatig krijgen onze hypotheekadviseurs zzp’ers over de vloer met een hypotheekwens. De gedachte dat het lastiger is voor zelfstandigen om een woning te kopen overheerst. Gelukkig kunnen we bij Hypotheek Visie regelmatig zzp’ers blij maken met een akkoord van de geldverstrekker. Iedere dag kopen minstens één tot twee startende ondernemers een woning. Vorige week kon ik ook weer goed nieuws vertellen aan een klant. Hij is inmiddels 2,5 jaar zelfstandige in de bouw en sloot een hypotheek af met Nationale Hypotheek Garantie via ons. Deze klant was geen uitzondering op de regel. Van de duizend startende zzp’ers die in de afgelopen twee jaar een hypotheek afsloten, werkt ruim 33% in de bouw.

Laatst gewijzigd

donderdag 8 november 2018

Inkomensverklaring

De Inkomensverklaring voor ondernemers maakt het voor meer zelfstandigen mogelijk om een woning te kopen. Uit onderzoek blijkt dat vooral zelfstandigen jonger dan 35 jaar via de Inkomensverklaring een koopwoning met NHG* aan konden kopen. Met de inkomensverklaring komen zelfstandigen namelijk al na één jaar in aanmerking voor een hypotheek met NHG, in plaats van pas na drie jaar. Ben jij tenminste 12 maanden actief als zzp’er? Dan wordt er door een accountant een toetsinkomen vastgesteld. Die accountant wordt aangewezen door het Waarborgfonds Eigen Woningen, de organisatie achter NHG.

*Een hypotheek met NHG is alleen mogelijk als je een huis koopt van maximaal €265.000.

Een hypotheek op maat

Een hypotheek voor een zzp’er wijkt af van het standaardmodel, maar kent tegenwoordig meer mogelijkheden dan je misschien denkt. Een hypotheek voor een zzp’er is maatwerk. Mogen wij jou binnenkort ook blij maken met goed nieuws? Maak een afspraak met een hypotheekadviseur.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel