sluiten
Home Actueel
Is het einde van de rentevaste periode in zicht?
Blog

Is het einde van de rentevaste periode in zicht?

Twintig jaar geleden sloot een klant een hypotheek af voor zijn eerste woning. De woning voldeed zo aan zijn wensen, dat hij er al die jaren met plezier is blijven wonen. Het einde van de rentevaste periode van zijn hypotheek kwam in zicht. De bank deed hem meteen een nieuw rentevoorstel. Na onderzoek bleek dit helemaal niet het voordeligst te zijn voor de klant. Hij is op mijn advies uiteindelijk overgestapt naar een andere bank waardoor hij maandelijks nu minder betaald.

Laatst gewijzigd

dinsdag 6 november 2018

Voorstel van de bank

Bij het aflopen van de rentevaste periode ontvang je van je bank een nieuw rentevoorstel. Accepteer dit niet zomaar, maar ga eerst langs bij je hypotheekadviseur. Hij of zij vergelijkt verschillende geldverstrekkers en bekijkt wat gezien jouw situatie bespaarmogelijkheden zijn of betere voorwaarden afhankelijk van je wensen.

Overstappen naar een andere geldverstrekker

Uit de vergelijking kan blijken dat het oversluiten van je hypotheek slim is. Zo kan een andere geldverstrekker een lagere hypotheekrente hanteren. Dan zou het jammer zijn als je klakkeloos een duurder rentevoorstel tekent. Ook de hypotheekvoorwaarden van een andere bank kunnen beter bij je huidige situatie passen. Toen je jaren geleden je hypotheek afsloot, zag je leven er hoogstwaarschijnlijk heel anders uit.

Oversluiten is bij afloop van de rentevaste periode mogelijk zonder dat hier een boete op rust. Het is dus een goed moment om je huidige bank vaarwel te zeggen en je aan te sluiten bij een nieuwe bank. Ben je er wel bewust van dat het oversluiten van je hypotheek niet gratis is. Je moet opnieuw naar de notaris en betaalt advieskosten. Deze kosten verdien je vaak dubbel en dwars terug, doordat je iedere maand lagere hypotheeklasten hebt. De hypotheekadviseur houdt hier allemaal rekening mee in de vergelijking.

Meer weten?

Komt het einde van jouw rentevaste periode voor je hypotheek ook in zicht? Bespreek dan je situatie en wensen met een hypotheekadviseur. Wie weet zijn er voor jou ook vele bespaarmogelijkheden. Maak hier een afspraak bij een hypotheekadviseur.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel