sluiten
Home Actueel
Je huis verkopen doe je zo!
Blog

Je huis verkopen doe je zo!

Je hebt een nieuwe droomwoning op het oog of zelfs al gekocht. Er is alleen nog één klein ding dat je moet regelen: je huidige woning verkopen. Huizenkopers staan te springen om een nieuwe woning op de markt, maar zijn ze nog steeds zo enthousiast als ze binnen mogen kijken? Ja hoor, met deze tips zorg je voor blije gezichten tijdens een bezichtiging!

Laatst gewijzigd

woensdag 1 mei 2019

Tip 1: opgeruimd staat netjes

Een huis moet meteen prettig aanvoelen. Tijdens een bezichtiging is het van groot belang dat potentiele kopers een goede indruk krijgen van de woning. Staat de woning vol met spullen, dan moeten zij extra hun best doen om hier doorheen te kijken. Denk aan grote meubels, die opgeborgen staan op zolder, of fitnessapparatuur. Ruim de boel lekker op en creëer zeeën van ruimte. Zo verkoopt jouw woning zichzelf.

Tip 2: berg persoonlijke stukken op

Warmte en sfeer breng je aan door persoonlijke stukken. Denk aan een grote gezinsfoto aan de muur en kunstwerken van de kinderen op de koelkast. Erg leuk, maar toch raad ik je aan wat persoonlijke dingen op te bergen tijdens een bezichtiging. Zo krijgen kijkers een neutraal beeld van de woning.

Tip 3: pak kleine klusjes aan

Denk je: ik ga toch weg uit deze woning, dus ik knap niets meer op? Jammer! Juist kleine onvolkomenheden kunnen snel verholpen worden en kijkers een positief gevoel geven over het huis. Verf de deur die nu wat vlekjes kent, verwijder het onkruid uit de tuin en zorg ervoor dat de kraan in de badkamer goed vastzit. Kleine klusjes van grote waarde!

Tip 4: aandacht voor de kijkers

De kans dat er veel animo is voor jouw woning is groot. Dat geeft een fijn gevoel. Voor huizenkopers is dit echter wat minder fijn. Zij staan vaak met meer geïnteresseerden in een huis. De kunst is om aandacht te hebben voor iedere kijker. Leid ze rustig rond en zorg voor zo min mogelijk afleiding. Geen harde muziek, rondrennende kinderen óf een blaffende hond.

Succes met de verkoop!

Heb je je huidige woning verkocht, met behulp van de tips? Onze hypotheekadviseurs zitten voor je klaar om je te helpen met de volgende stap. Op naar jouw droomhuis!

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel