sluiten
Home Actueel
Samenwonen met mijn Valentijn
Blog

Samenwonen met mijn Valentijn

Valentijnsdag, de dag van de liefde! Je bent dolgelukkig met elkaar waardoor jullie besluiten om te gaan samenwonen. Ook ik en mijn partner besloten om de stap te wagen. Inmiddels woon ik heel fijn al een aantal maanden samen met mijn Valentijn. Ik had een koopwoning en hij een huurappartement. Wij besloten om in mijn koophuis te gaan samenwonen. Het was makkelijker om zijn huurappartement op te zeggen.

Laatst gewijzigd

zondag 3 februari 2019

Samenwonen is vooral leuk

Samenwonen is vooral leuk. Het is fijn als je samen kunt bouwen aan een toekomst en je weinig zorgen hebt voor later. Daarom is overleg van groot belang. Hoe ga je de dingen regelen, zodat jullie financiële situatie in de toekomst ook fijn is? Zo zaten wij samen om de tafel om te bespreken hoe we de kosten gingen verdelen, aangezien de woning op mijn naam staat. Ik bouw als enige vermogen op. De oplossing voor ons: Hij betaalt de helft van de rente (soort van huur) en ik de andere helft en de aflossing.

Waar moet je op letten als je gaat samenwonen?

Ga je samenwonen dan is het goed om dus heel even van die roze wolk af te stappen en realistisch te kijken naar wat er geregeld en besproken moet worden. Ik zet alvast een drietal belangrijke punten op een rij:

Het opstellen van een samenlevingscontract. Mocht je onverhoopt toch uit elkaar gaan na een tijd, dan is het fijn als er het een en ander op papier staat. Denk aan de verdeling van de kosten en inkomsten én de verdeling van de spullen. Dit kun je via een notaris regelen.

Wat te doen als iemand van jullie komt te overlijden? Als je hiervoor niets regelt dan krijgt jouw familie je bezittingen als je overlijdt. Dus ook de helft van het huis dat je samen hebt gekocht of waar je samen aan betaalt. Wil je dat je partner na jouw overlijden eigenaar wordt van die bezittingen? Dan moet je dat vastleggen in een testament via de notaris.

Verzekeringen

Woonden jullie allebei apart voordat jullie gingen samenwonen, dan is de kans groot dat er twee dezelfde verzekeringen lopen. Let er goed op dat je niet dubbel verzekerd bent.

Wil je weten waar je allemaal nog meer aan moet denken als je gaat samenwonen? Een hypotheekadviseur kan je precies vertellen waar je in jullie situatie aan moet denken. Maak een eerste gratis afspraak omalle wensen te bespreken.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel