sluiten
Home Actueel
Stijgende hypotheekrente in 2018
Blog

Stijgende hypotheekrente in 2018

Enkele dagen geleden bij het openen van de Telegraaf-app stond er met grote dikke letters direct in beeld: “Hypotheekrente sluipt omhoog”. Volgens de experts geen reden tot paniek maar met termen als “stijgende kosten voor geldverstrekkers”, “doorberekenen aan de consument” en “grote impact verwacht de komende jaren” toch wel iets om over na te denken.

Laatst gewijzigd

zaterdag 3 februari 2018

Dit kan hét moment zijn om de knoop door te hakken en te verhuizen en een hypotheek aan te gaan met een mooie lage rente.

Maar niet alleen bij het kopen van een woning kan de lage rente heel interessant zijn!

Ook al lijkt het bedreigend, een stijgende rente biedt ook mogelijkheden. Ook bij een wat hogere rente kan het oversluiten van de hypotheek voordeel opleveren. Als je jaren geleden een woning hebt gekocht dan zal de rente nu nog altijd een stuk lager zijn als destijds is afgesproken. Hoe fijn is het dan dat je ook met een al bestaande hypotheek van de lagere rente kan profiteren. Bij oversluiten wordt (meestal) een boete in rekening gebracht omdat je de gemaakte afspraken met de bank eerder stopt. Hoe groter het rente verschil is tussen wat je betaalt en wat de huidige rente is, hoe hoger de boete. Nu de rentes dus stijgen kan het ook zo zijn dat de boete minder hoog is. En met het oversluiten naar een lagere rente verlaag je de maandlasten en zijn de kosten van de boete terug te verdienen. Met name als de rentevaste periode binnen enkele jaren afloopt zal het al snel voordeel opleveren. Jouw financieel adviseur kan jou precies vertellen of dit het moment is de hypotheek over te sluiten.

Kortom: geen reden tot paniek. Zie de mogelijkheden!

In mijn volgende blog zal ik wat meer vertellen over de langere termijn verwachtingen voor de rentes. Tot dan!

Keyana de Waal is Online Financieel Adviseur bij Hypotheek Visie en vertelt in haar blogs over haar werk als financieel adviseur.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel