sluiten
Home Actueel
Stijgende rente: actie ondernemen?
Nieuws

Stijgende rente: actie ondernemen?

De rente heeft de afgelopen tijd historisch laag gestaan. Begin juli hebben verschillende geldverstrekkers de hypotheekrente verhoogd. Dit komt door de onzekerheid van het monetaire beleid dat de ECB (Europese Centrale Bank) voert. De verwachting is dat zij de maatregelen om de economie te stimuleren geleidelijk gaat afbouwen. Moet jij actie ondernemen als de rente wellicht verder gaat stijgen?

Hypotheek Visie

vrijdag 7 juli 2017

Huis kopen

Heb je al plannen om een huis te kopen? Dan kan het nu wel eens het moment zijn om de plannen om te zetten in actie. Een hogere rente betekent dat je maandlasten hoger zijn maar ook dat je minder kunt lenen. Door nu te kopen kun je nog profiteren van de lage hypotheekrente. Laat je goed adviseren door een adviseur.

Hypotheek oversluiten

Heb je geen verhuisplannen? Ook dan kun je misschien nog profiteren van de lage rente. Zo kun je je hypotheek oversluiten. Je krijgt dan voor langere tijd zekerheid over de hoogte van je maandlasten. Je hypotheek oversluiten is echter niet zonder kosten. Je betaalt advies- en notariskosten. En wanneer je je hypotheek tussentijds oversluit, moet je meestal een boete betalen. Of oversluiten verstandig is, is afhankelijk van je wensen en mogelijkheden.

Rentemiddeling

Is oversluiten niet mogelijk, dan is rentemiddeling bij je huidige geldverstrekker misschien een optie. Je vernieuwt dan tussentijds de rentevaste periode van je hypotheek en profiteert van een nieuwe, lagere rente. Niet elke geldverstrekker biedt rentemiddeling aan. Het is mogelijk als je je hypotheek hebt afgesloten bij: ABN AMRO, Aegon, BLG, Centraal Beheer, Florius, ING, Nationale Nederlanden, Rabobank, Obvion of Woonfonds.

Actie ondernemen?

Of het verstandig is om juist nu een huis te kopen of om je hypotheek over te sluiten, is geheel afhankelijk van je wensen en mogelijkheden. Neem geen overhaaste beslissing. Laat je vooral goed adviseren. Onze hypotheekadviseurs helpen je graag. Maak een afspraak met een financieel adviseur bij jou in de buurt.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel