sluiten
Home Actueel
Heeft de hypotheekrente zijn laagste niveau bereikt?
Nieuws

Heeft de hypotheekrente zijn laagste niveau bereikt?

De hypotheekrente is in de afgelopen maanden sterk gedaald. Er lijkt een einde te komen aan deze daling. Een goed moment om stil te staan bij je hypotheekrente. Misschien is de tijd rijp om actie te ondernemen?

Hypotheek Visie

maandag 8 augustus 2016

Variabele hypotheekrente vastzetten

Heb je je hypotheek afgesloten met een variabele rente? Dan profiteer je direct als het rentetarief wordt verlaagd. Je maandlast daalt dan. Maar als de rente stijgt, ga je meteen meer betalen. Aangezien de hypotheekrente momenteel historisch laag is, kun je er nu ook voor kiezen om je rente vast te zetten. Met als voordeel dat je lange tijd een lage rente blijft betalen.

Meestal is het tarief van variabele rente lager dan van een vaste rente. Maar dat verschil is op dit moment niet zo groot. Sterker nog, bij sommige geldverstrekkers is de variabele rente nu zelfs hoger dan de rente voor 5 jaar vast. Vergelijk je huidige hypotheekrente eens met die van een langere rentevaste periode bij de geldverstrekker waar jouw hypotheek loopt. Misschien kun je besparen of is de rente nu aantrekkelijk genoeg voor je om voor een langere periode vast te zetten, waardoor je maandlasten de komende jaren niet meer veranderen.

Hypotheek oversluiten

Staat je hypotheekrente vast? Ook dan kun je misschien profiteren van de lage rentestand. Kijk eens of je minder kunt gaan betalen door over te stappen naar een andere geldverstrekker. Misschien moet je dan wel boeterente betalen omdat je je huidige hypotheek aflost. Houd ook rekening met advieskosten en oversluitkosten zoals notariskosten en kosten voor taxatie. Vaak kun je deze kosten meefinancieren in je nieuwe hypotheek. Of dit ook voor jou geldt, is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Benieuwd naar de huidige rentestanden? Vergelijk de hypotheekrente >

Tijd om actie te ondernemen?

Nu de hypotheekrente zo laag is, is dit wellicht het goede moment om te profiteren. Wil je weten? Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur van Hypotheek Visie.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel