sluiten
Home Actueel
Hoe lang zet je de hypotheekrente vast?
Blog

Hoe lang zet je de hypotheekrente vast?

Als Casemanager behandel ik diverse dossiers, van starters tot doorstromers. Het is op dit moment niet altijd makkelijk om een woning te vinden, maar gelukkig genieten we daarentegen wel van een historisch lage rente. De grote vraag luidt: "hoe lang zet je de hypotheekrente vast?". Ik adviseerde onlangs een jong koppel om de hypotheekrente voor hun starterswoning voor een langere periode vast te zetten. Dus niet 10, maar 20 jaar. Dit in verband met de lage hypotheekrente.

Laatst gewijzigd

woensdag 6 februari 2019

Wat betekent de rentevaste periode?

Zoals de naam al zegt, bepaal je met een rentevaste periode hoe lang je dezelfde rente vasthoudt. Stel: je kiest voor een hypotheek van 20 jaar met een rentepercentage van 2,30%, dan weet je op voorhand dat je hypotheeklast de komende 20 jaren hetzelfde blijft. Ongeacht hoe de rente zich ontwikkelt. Daarom zie je vaak dat in tijden van lage rentestanden meer mensen kiezen voor een langere rentevaste periode.

Maar, ik blijf hier niet voor altijd wonen

De kans is groot dat het stel uit mijn voorbeeld niet de gehele 20 jaar in de starterswoning blijft wonen. Dat hoeft ook niet. Veel geldverstrekker maken het mogelijk om je hypotheek mee te verhuizen naar een nieuwe woning. Inclusief de hypotheekrente. Wel zo fijn met de huidige lage rentestand.

De rente 10, 20 of zelfs 30 jaar vastzetten? Een hypotheekadviseur berekent wat de verschillende opties betekenen voor je maandlasten.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel