sluiten
Home Actueel
Een derde huizenbezitters zet subsidieaanvraag verduurzamen niet door
Nieuws

Een derde huizenbezitters zet subsidieaanvraag verduurzamen niet door

En dat komt niet omdat ze niet willen verduurzamen. Het subsidiemeldpunt van Vereniging Eigen Huis (VEH) meldt dat huiseigenaren afhaken tijdens de subsidieaanvraag omdat ze het aanvraagproces als ontoegankelijk en tijdrovend ervaren. Jammer, want verduurzamen is voor huiseigenaren vaak hartstikke interessant.

*tekst gaat verder onder afbeelding

Hypotheek Visie

donderdag 1 juni 2023

subsidieaanvraag huiseigenaren

  Onduidelijkheid maakt dat huiseigenaren aanvraag niet afmaken

  De ISDE-subsidie is een Investeringssubsidie voor Duurzame energie en Energiebesparing. Huiseigenaren kunnen vragen om financiële ondersteuning van de overheid als het gaat om energiebesparende maatregelen in huis. Deze subsidie moet ervoor zorgen dat verduurzamen gestimuleerd wordt. Helaas blijkt dat het aanvragen van deze subsidie allesbehalve eenvoudig is. Bij Vereniging Eigen Huis kwamen in één maand bijna 700 meldingen binnen over het onhandige aanvraagproces. 

  Zo klaagden men onder andere over de vindbaarheid van de website, onduidelijk vakjargon, een ingewikkeld systeem, moeilijkheden bij het aanmaken van een profiel en gedoe rond bewijsvraagstukken, wat een derde van de huiseigenaren deed besluiten de aanvraag af te breken.

  Oplossing: tussenpersoon helpt met aanvraag

  Opvallend is dat bijna alle aanvragen zijn gedaan door de huiseigenaar zelf. Slechts 5% heeft een tussenpersoon ingeschakeld om de subsidieaanvraag te doen. Dit terwijl juist de hulp van een deskundige ervoor kan zorgen dat een aanvraag vloeiend gaat, waardoor jouw verduurzamingsplannen niet in de ijskast belanden. 

  “De hulp van een deskundige kan zorgen voor een vlot verloop van de subsidieaanvraag, waardoor duurzame plannen niet in de ijskast belanden.”

  Hypotheekadviseur vergemakkelijkt subsidieaanvraag

  De hypotheekadviseurs van Hypotheek Visie zijn niet alleen jouw klankbord als het om het afsluiten van een hypotheek gaat, maar ook bij andere financiële zaken, die nauw samenhangen met wonen. Wij zijn jouw financiële rechterhand nu en in de toekomst, helpen je met het doen van de aanvraag zelf en maken de materie graag begrijpelijk voor je. Zo weet je precies waar je als huiseigenaar op moet letten.

  Subsidie aanvragen voor een duurzame verbouwing, maar kom je er niet uit? Maak een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt.

  Deel deze pagina:

  Meer actueel

  Energielabel van een woning steeds belangrijker Nieuws Energielabel van een woning steeds belangrijker
  Meer actueel