sluiten
Home Actueel
Reservepotje voor groot onderhoud voor VvE's
Nieuws

Reservepotje voor groot onderhoud voor VvE's

Zit jij in een vereniging van eigenaren (VvE)? Houd er dan rekening mee dat je vanaf 1 januari 2018 verplicht bent om samen te sparen voor groot onderhoud. Vaak wordt er nu niet of onvoldoende gespaard waardoor het onderhoud niet altijd kan worden gedaan als het nodig is.

Hypotheek Visie

maandag 6 november 2017

Reservepotje

Vanaf 1 januari 2018 zijn VvE's verplicht om een minimale reservering te doen voor groot onderhoud in een reservefonds. Bijvoorbeeld voor onderhoud aan de gevel, het dak of de liften. Maar ook isolatie en andere duurzaamheidsmaatregelen vallen hieronder. De leden van de VvE moeten er samen voor zorgen dat zij genoeg sparen in het reservefonds. Door middel van een Meerjaren Onderhoudsplan of een minimale reservering per jaar ter hoogte van 0,5% van de herbouwwaarde van het gebouw zorg je er samen voor dat je genoeg achter de hand hebt voor belangrijk onderhoud.

Te weinig gespaard

Het reservefonds voor groot onderhoud is al vanaf 2008 verplicht, maar wordt niet altijd gedaan omdat er geen minimumbedrag is vastgesteld. Daardoor sparen vele VvE's niet of te weinig. Zodra er onderhoud nodig is blijkt dat er vaak onvoldoende geld in kas is. Vanaf 1 januari worden jaarbestuurders van de VvE aansprakelijk gesteld voor als er niet voldoende budget aanwezig is in het reservefonds.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel