sluiten
Home
Het gebruiksgemak van Ockto

Het gebruiksgemak van Ockto

Om jou van passend hypotheekadvies te voorzien, hebben onze hypotheekadviseurs veel informatie van je nodig. Ook geldverstrekkers willen deze informatie graag van je hebben als ze een hypotheek met jou af willen sluiten. Onze adviseurs zullen je om die reden op een gegeven moment vragen of je je gegevens met Ockto wil delen. Maar wat houdt dit in?

Door onze samenwerking met Ockto heb jij een centraal punt waarmee jij een heleboel belangrijke informatie naar ons kunt doorsturen. Omdat deze informatie is gekoppeld aan je DigiD en aan (onder andere) Mijn Overheid en Mijn Belastingdienst, weet je zeker dat deze informatie altijd kloppend is. Dat voorkomt gepuzzel in je administratie en het opleveren van gedateerde of onjuiste informatie.

Hieronder sommen we de belangrijkste informatie voor je op.

  ockto app

  Wat is Ockto?

  Ockto is een app die belangrijke informatie ophaalt uit verschillende bronnen, en deze informatie met ons deelt. Als een hypotheekaanvraag geweigerd wordt, komt het nog steeds in veel gevallen voor dat deze geweigerd is doordat er verkeerde informatie is aangeleverd. Ockto helpt jou er voor te zorgen dat meteen alle juiste informatie wordt opgestuurd.

  Ook kan het jou een hoop tijd schelen. Misschien heb jij niet alle informatie voorhanden over je studieschuld, of je pensioenoverzicht. Ockto helpt jou om alle informatie gebundeld te delen met je hypotheekadviseur.

  Welke informatie verzamelt Ockto?

  Mijn Overheid

  Ockto haalt informatie uit Mijn Overheid. Onder andere je BRP (BasisRegistratie Personen), maar ook je gegevens uit het Kadaster (WOZ-waarde van je huidige woning) en je geregistreerde inkomen (met name handig voor ZZP-ers) wordt hier uit gehaald.

  UWV

  Bij de Belastingdienst vraagt Ockto informatie over je aangifte(s) op. Zo hebben we precies de accurate informatie over huisgenoten, schulden, bankrekeningen en andere relevante informatie.

  Belastingdienst

  Bij de Belastingdienst vraagt Ockto informatie over je aangifte(s) op. Zo hebben we precies de accurate informatie over huisgenoten, schulden, bankrekeningen en andere relevante informatie.

  DUO

  Je (eventuele) informatie over je studieschuld staat niet geregistreerd bij BKR, maar moeten wel op de juiste manier gemeld worden aan je hypotheekverstrekker. Om die reden hebben wij deze informatie ook nodig voor het geven van een passende schatting. Met Ockto zorg je er voor dat wij meteen veel informatie hebben over onder andere je studieschuld en de aflossing ervan.

  Mijn Pensioenoverzicht

  Ook informatie over het pensioen en wat je inmiddels al hebt opgebouwd wordt door Ockto opgehaald.

  Hoe kan ik aan de slag met Ockto?

  Als je een afspraak hebt gemaakt met een hypotheekadviseur in jouw buurt, of met een Online hypotheekadviseur, ontvang je van ons een mail met inloggegevens voor de "Hypotheekbox" omgeving. Zorg dat je in kunt loggen in deze omgeving.

  • Download de Ockto App op je telefoon in de Playstore of Appstore.

  • Open de Ockto App.

  • Scan de QR-code in de Hypotheekbox.

  • Doorloop de stappen in de Ockto-app om de gegevens te verzamelen.

  • Ben je van plan een huis te kopen met je partner of andere betrokkene? Laat deze persoon dan ook deze stappen doorlopen.

  Veelgestelde vragen

  Bekijk alle veelgestelde vragen