sluiten
Home
Bieden op een huis met succes

Bieden op een huis met succes

Je bent helemaal verliefd geworden op een woning. Maar helaas grote kans dat met jou, nog meer mensen vlinders in hun buik hebben. Hoe vergroot je je kansen op het krijgen van de sleutel van jouw droomwoning? Vergroot jouw kansen door vooraf duidelijk te hebben wat je kunt lenen en hoeveel je maximaal kunt bieden. We hebben hiervoor een gratis rapport, De Hypotheekbelofte, ontwikkeld waarmee de verkoper meer zekerheid heeft van verkoop en jij meer kans maakt op de aankoop. 

Een adviseur kan je hier alles over vertellen. 

bieden-met-succes-header

De hypotheekbelofte

Omdat er meerdere kapers op de kust zijn ben je geneigd om ruim te overbieden. Weet vooraf goed wat de risico’s hiervan zijn. Een goed voorbereiding is het halve werk. Dat geldt zeker ook voor het bieden op een huis. Het winnende bod hoeft niet altijd het hoogste bod te zijn. Veel verkopers zijn namelijk ook op zoek naar zekerheid. Zij willen hun huis verkopen aan iemand die het zeker weten kan betalen. Door te bieden met de Hypotheekbelofte kun jij de verkoper die zekerheid geven. Dit rapport geeft jou en de verkoper een snelle, betrouwbare indicatie van je hypotheekmogelijkheden.

Je kunt de Hypotheekbelofte gratis aanvragen bij onze hypotheekadviseurs.

Voordelen Hypotheekbelofterapport

  • Snel een overzichtelijk rapport met jouw hypotheekmogelijkheden

  • Meer zekerheid van financiering met hulp van een expert

  • Sterke onderhandelingspositie tijdens de huizenjacht

Bieden zonder voorbehoud van financiering

Soms zijn kopers geneigd om te bieden zonder voorbehoud van financiering. Ze verwachten zo meer kans te maken op de woning. Wanneer je dit doet neem je een groot risico. Krijg je de financiering niet rond dan moet je een boete betalen van 10% van de overeengekomen koopprijs. Bij een huis van € 300.000 moet je dan € 30.000 betalen als je de hypotheek niet rond kunt krijgen.

Ook al heb je vooraf laten berekenen hoeveel je kunt lenen is het verstandig om toch te bieden onder voorbehoud van financiering. Zo kunnen er onverwachte zaken voordoen, waardoor je geen hypotheek kunt krijgen. Geldverstrekkers gaan daarnaast verschillend om met je inkomensgegevens. Ook de acceptatieregels voor een hypotheek kunnen tussentijds strenger worden.

Je kunt de verkopende partij wel meer zekerheid bieden dat je de hypotheek kunt krijgen door te bieden met de Hypotheekbelofte.

Wil je graag meer weten over je financiële mogelijkheden en advies over bieden met ontbindende voorwaarden zoals onder voorbehoud van financiering? Maak dan een afspraak met een adviseur.