sluiten
Home Hypotheek en rente
Aanpassen beleggingsverzekering

Aanpassen beleggingsverzekering

Een beleggingsverzekering is een flexibel product waarbij je eenvoudig bij kunt sturen. Zo kun je er voor zorgen dat je het gewenste doel haalt. Hoe eerder je bijstuurt, hoe groter de kans dat je het gewenste doel haalt. Je kunt je verzekering op verschillende manieren aanpassen:

Het overlijdensrisico aanpassen

De overlijdensrisicodekking kan veel invloed hebben op de waardeontwikkeling van je beleggingsverzekering. De premie voor het overlijdensrisico is afhankelijk van de hoogte van het verzekerd bedrag, de opgebouwde waarde in je verzekering en je leeftijd. Hoe hoger het overlijdensrisico, hoe meer premie daarvoor betaald moet worden. En hoe minder er over blijft om als belegging te renderen.

Ander beleggingsfonds kiezen

Binnen je beleggingsverzekering heb je de keuze uit verschillende beleggingsfondsen. Tijdens de looptijd van de verzekering kun je je beleggingskeuze aanpassen. Welke beleggingsmix het beste bij je past is onder meer afhankelijk van de resterende looptijd van de polis, de mate waarin je risico wilt lopen en het doel waarvoor je spaart.

Inleg wijzigen

Veel beleggingsverzekeringen geven het recht om de premie te verhogen of verlagen. Uiteraard hebben deze wijzigingen gevolgen voor het eindkapitaal van je polis. Je adviseur kan voor je berekenen wat de gevolgen zijn van het wijzigen van de premie.

Overstappen naar een ander product

Je kunt overstappen naar een product dat beter past bij je doel en risico dat je wilt lopen.

Let op! Als je verzekering bij een hypotheek hoort kan er toestemming van de geldverstrekker (bijvoorbeeld bank) nodig zijn om je verzekering aan te passen of om over te stappen naar een ander product.
Vraag je adviseur om advies.

Meer informatie

Persoonlijk advies?

Maak vrijblijvend een afspraak met Hypotheek Visie bij jou in de buurt.

Afspraak maken