sluiten
Home Hypotheek en rente
Invloed overlijdensrisicoverzekering op waardeontwikkeling

Invloed overlijdensrisicoverzekering op waardeontwikkeling

Je hebt een beleggingsverzekering afgesloten om een bepaald vermogen op te bouwen. De hoogte van het uitgekeerde bedrag aan het eind van de looptijd hangt af van de waardeontwikkeling van de beleggingen. Beleggingsverzekeringen hebben (meestal) geen gegarandeerd eindkapitaal. Een hefboomeffect kan ervoor zorgen dat je verzekering sneller in waarde daalt of stijgt.

Hoe komt dit?

De premie die je betaalt voor de overlijdensrisicodekking kan afhangen van het beleggingsresultaat. Hoe hoger de opgebouwde waarde hoe lager de premie voor de dekking bij overlijden. Een deel van de uitkering bij overlijden komt dan uit de opgebouwde waarde. Voor dit deel hoef je dus geen premie te betalen. Bij tegenvallende beleggingsresultaten werkt het andersom. Dan wordt de premie voor de dekking bij overlijden juist hoger omdat er meer verzekerd moet worden. Door de hogere premie kan er minder geld belegd worden. En blijft de waardeontwikkeling nog verder achter.

De waarde van je beleggingsverzekering is afhankelijk van het beleggingsresultaat en van de hoogte van het overlijdensricico in je verzekering. Regelmatig onderhoud van een beleggingspolis is daarom belangrijk. Ontwikkelt de waarde zich voldoende om je doel te realiseren? Of zijn je persoonlijke omstandigheden gewijzigd? Wil je weten of je beleggingsverzekering nog up to date is? Maak dan een afspraak met Hypotheek Visie.

Meer informatie?

  • Je beleggingsverzekering en de waardeontwikkeling

  • Waardeoverzicht

  • Compensatieregeling beleggingsverzekering

  • Aanpassen beleggingsverzekering

Persoonlijk advies?

Maak vrijblijvend een afspraak met Hypotheek Visie bij jou in de buurt.

Maak een afspraak