sluiten
Home Interviews met onze franchisers
Vestigingsleider John Remmen

Vestigingsleider John Remmen

John Remmen is sinds vorig jaar als vestigingsmanager hét gezicht van Hypotheek Visie Den Bosch. Hij is allesbehalve een nieuweling. John was eerder al tien jaar franchisenemer van Hypotheek Visie Eindhoven Aalsterweg. Aan ervaring in de hypotheekbranche dus geen gebrek. Maak kennis met de gedreven hypotheekadviseur John Remmen. 

John Remmen van Hypotheek Visie in Den Bosch helpt je graag met het aanvragen van je Hypotheek.

John, vertel eens kort iets over jezelf en de vestiging?
Mijn naam is John Remmen, 51 jaar, ik ben getrouwd – met Helga, die ook bij Hypotheek Visie Den Bosch werkt - en heb vier kinderen. Naast dat ik een echte familieman ben en tennis en golf, ben ik iedere dag met veel plezier met mijn werk bezig. Mijn loopbaan begon als belastingadviseur, waarna ik jaren als pensioenadviseur heb gewerkt. Ik heb altijd de ambitie gehad om voor mezelf te beginnen, dus toen de kans zich voordeed, heb ik die met beide handen aangegrepen. Daar kwam Hypotheek Visie Eindhoven aan de Aalsterweg uit voort. Dit kantoor liep tien jaar lang als een trein, maar toch zei mijn gevoel dat het tijd was voor iets nieuws. Na er even uit te zijn geweest, ben ik in 2015 weer op freelancebasis begonnen bij Hypotheek Visie Uden en Arnhem. Vorig jaar juni werd mij de kans geboden om een nieuw avontuur aan te gaan: Hypotheek Visie Den Bosch. In een jaar tijd zijn we ontzettend gegroeid. Ik voel me hier als een vis in het water.

Wat spreekt jou aan in het ondernemerschap bij Hypotheek Visie?
De drive om te ondernemen is er altijd geweest. Ik wilde gewoon een leuke, eigen tent runnen, waarbij de klant écht centraal staat en waarbij ruimte is om mijn eigen visie te implementeren. Ik vond en vind enige mate van autonomie in mijn werk belangrijk. Hypotheek Visie bleek een goede match. De centrale organisatie is er om je te ondersteunen, maar uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de vestiging. Dat geeft vrijheid, en als dat dan ook nog eens goed lukt, is dat fantastisch!

Wat maakt werken in de hypotheekbranche zo leuk?
Wat mijn vak zo leuk maakt, is het mensen begeleiden in hun financiële ontwikkeling. Ik wil mensen écht goed advies geven. Een topadvies, waar ze de rest van hun leven, of in ieder geval op de lange termijn, mee vooruit kunnen. Het gaat vaak niet alleen om de hypotheek. Klanten komen ook voor advies over pensioen, eerder stoppen met werken of bijvoorbeeld echtscheidingen. Je merkt dan dat er een groot vertrouwen is wat mij veel voldoening geeft. 

Waar let je op bij het adviseren van klanten?
Dat hangt ervan af hoe een klant hier binnenkomt: is het een starter of een doorstromer? Ik kijk voornamelijk naar de lichaamshouding én ik stel veel vragen. Ik ben oprecht geïnteresseerd in de persoon aan de andere kant van de tafel. Zo wil ik weten wat hem of haar drijft, wat diegene doet en vooral wat hij of zij belangrijk vindt. Niet alleen financieel, ook in het leven. Het gaat namelijk niet alleen om de cijfertjes, maar vooral om wat de klant wil, nu en in de toekomst. Als ik dat weet, kan ik een deskundig en passend advies geven. De klant is bij Hypotheek Visie Den Bosch echt koning. Ik kan niet slapen als ik geen tevreden klant heb. Gelukkig gebeurt dat zelden!

Als je Hypotheek Visie in drie woorden mag omschrijven, welke woorden zou je kiezen?

Als ik spreek van Hypotheek Visie Den Bosch, dan spreek ik van een warm kantoor. Het pand ligt op een prachtige locatie in een hele mooie stad. Dat doet veel. Daarnaast denk ik dan meteen aan het fijne team waar ik mee samenwerk, bestaande uit Helga, Iris, Miquel en Susanne. Allen erg betrokken en bereid om wat harder te lopen voor elkaar. Dit laatste is van groot belang, want uiteindelijk zijn onze prestaties een team-effort. Alleen samen kunnen we er een blijvend succes van maken. En dat sluit meteen aan op wat ik altijd zeg: “je moet meters willen maken en nét dat stapje extra willen zetten voor elkaar en de klant!”.

Wat is je mooiste herinnering uit de afgelopen jaren Hypotheek Visie?
Daar kan ik kort op antwoorden: complexe zaken rondkrijgen. Als dat lukt, geeft mij dat heel veel energie.

Hoe zie je de toekomst van de vestiging tegemoet?
Zonnig en met heel veel vertrouwen. We zijn aan het groeien, dus dat vraagt om meer mankracht. Met extra handjes en dezelfde inzet weet ik zeker dat we hier alle ingrediënten hebben om op korte, middellange en lange termijn als een huis te blijven staan.