sluiten
Home Actueel
Is een aflossingsvrije hypotheek wel zo aantrekkelijk?
Blog

Is een aflossingsvrije hypotheek wel zo aantrekkelijk?

Dat klinkt toch als muziek in de oren. Je sluit een hypotheek af en je hoeft tijdens de looptijd niets terug te betalen. Voor 1 januari 2013 was dit mogelijk. Fijn, zou je denken. Totdat de geldverstrekker bij je aan komt kloppen, omdat de looptijd van je hypotheek afloopt. Het hele bedrag moet terugbetaald worden. Heb jij hier iets voor geregeld? Een klant met een aflossingsvrije hypotheek en een klein pensioenpotje wel. Hij nam contact met ons op, omdat hij zeker wilde weten dat hij zijn hypotheek ook na de pensioendatum zou kunnen betalen. Hij wilde niet het risico lopen dat hij zijn woning zou moeten verkopen. In samenspraak hebben we de hypotheek overgesloten naar een andere geldverstrekker en een andere vorm. Hierdoor heeft hij nu een hypotheek waarbij wel wordt afgelost met dezelfde maandlast.

Laatst gewijzigd

donderdag 4 oktober 2018

Help! Ik moet mijn hypotheek aflossen

Wil je niet in de woning blijven wonen, dan kun je de hypotheek aflossen met het bedrag waarvoor je de woning verkoopt. Wil je net zoals onze klant graag in je woning blijven wonen, dan is het belangrijk om een spaarpotje op te bouwen. Of je sluit een verzekering af waarmee je uiteindelijk het bedrag aflost. Tussentijds zijn er de volgende mogelijkheden:

Bij de meeste geldverstrekkers mag je jaarlijks 10% of 20% boetevrij aflossen. Slim om te doen, als je maandelijks niets aflost.

Zet je aflossingsvrije hypotheek om naar een aflosvorm. Je weet dan zeker dat je de hypotheek aan het einde van de looptijd hebt afbetaald.

Het is momenteel mogelijk om je hypotheek over te sluiten naar een hypotheek met een lagere rente. Zo bespaar je op je maandlasten en kun je die besparing gebruiken om af te lossen.

Heb je op dit moment een aflossingsvrije hypotheek? Laat je adviseren door een hypotheekadviseur. Maak hier een afspraak.

Hoe zit het nu?

Een aflossingsvrije hypotheek afsluiten is nu niet meer mogelijk. Er zijn tegenwoordig twee hypotheekvormen waar je uit kunt kiezen. Een annuïteitenhypotheek en een lineaire hypotheek. Bij beide vormen los je tijdens de looptijd je hypotheek af. Goed geregeld!

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel