sluiten
Home Actueel
Aflossingsvrije hypotheek: Is verlengen voor jou nog weggelegd?
Nieuws

Aflossingsvrije hypotheek: Is verlengen voor jou nog weggelegd?

Met een aflossingsvrije hypotheek is het mogelijk om alleen de rente te betalen tot het einde van je looptijd. Pas aan het einde van de looptijd moet je het geleende bedrag terugbetalen. Voor de meesten biedt deze hypotheekvorm dus een uitkomst omdat de maandelijkse woonlasten lager zijn. Maar er komen veranderingen aan, waardoor het cruciaal is om advies in te winnen als je een aflossingsvrije hypotheek hebt.

Hypotheek Visie

donderdag 13 juni 2024

  Je aflossingsvrije hypotheek verlengen  

  Wanneer je een aflossingsvrije hypotheek hebt, kun je ervoor kiezen om geld opzij te zetten, zodat je meer zekerheid hebt dat je het geleende bedrag aan het einde van de looptijd kunt terugbetalen. Niet iedereen doet dit, waardoor het geleende bedrag aan het einde van de periode soms niet terugbetaald kan worden. Gelukkig kan de aflossingsvrije hypotheek aan het einde van de looptijd vaak verlengd worden, zodat je meer tijd krijgt om het geleende bedrag terug te kunnen betalen.  

  Maar let wel op. Een belangrijke verandering is dat banken in de toekomst kritischer gaan kijken of iemand die de looptijd van een aflossingsvrije hypotheek wil verlengen, in die nieuwe periode de lasten van deze hypotheek kan blijven betalen.  Ga je bijvoorbeeld vijf jaar na deze verlenging met pensioen, dan zal de bank onderzoeken of het inkomen na pensionering voldoende is om de woonlasten te betalen. Twijfelt de bank? Dan zullen zij de looptijd niet verlengen en moet je dus de volledige schuld op de oorspronkelijk afgesproken datum aflossen.  

  Hoe wil jij aflossen?  

  De komende tijd zal het verlengen van je aflossingsvrije hypotheek dus misschien moeilijker gaan dan in het verleden.  Daarom is het belangrijk om op tijd te weten of je nog een nieuwe hypotheek kunt krijgen na afloop van de termijn. Hoe langer je hiermee wacht, hoe lastiger het wordt en hoe minder aflossingsopties je zal hebben.  

  Om te bepalen wat in jouw specifieke situatie het beste is, kun je in gesprek gaan met een professionele hypotheekadviseur.  Bij Hypotheek Visie analyseren onze ervaren adviseurs jouw hypotheek grondig.  Op basis van deze analyse kunnen we zien welke aflossingsmogelijkheden voor jou geschikt zijn.  Laat jouw hypotheek analyseren in een vrijblijvend gesprek bij Hypotheek Visie.  

  Afspraak maken? Vul onderstaand formulier in.

  Deel deze pagina:

  Meer actueel

  Blog De aflossingsvrije hypotheek in 2018 Nieuws Terugdringen aflossingsvrije hypotheek of verduurzamen Blog Is een aflossingsvrije hypotheek wel zo aantrekkelijk?
  Meer actueel