sluiten
Home Actueel
Een hypotheek voor het leven?
Blog

Een hypotheek voor het leven?

Een paar weken geleden hadden we een nieuwe klant op gesprek met de vraag of hij zijn hypotheek moest oversluiten. Hij had ergens gelezen dat hij daardoor wel eens veel geld kon besparen. Ga je een huis kopen, dan sluit je een hypotheek af. Of je hebt de loterij gewonnen, dat kan natuurlijk ook! Maar voor de meeste van ons gaat dat helaas niet op en kloppen we bij een geldverstrekker aan voor een zak met geld om het droomhuis te kunnen kopen. Vaak sluit je een hypotheek voor een langere periode en bij de geldverstrekker die op dat moment de beste en goedkoopste hypotheek aanbiedt. Door de jaren heen verandert er echter van alles waardoor het interessant kan zijn om de hypotheek over te sluiten.

Laatst gewijzigd

woensdag 4 september 2019

Je hypotheek oversluiten

Heb je een hypotheek afgesloten met een looptijd van 20 of 30 jaar, dan zit je een groot deel van je leven aan deze hypotheek vast. Tenminste, dat denk je, want zolang de hypotheekrente vaststaat zoek je waarschijnlijk niet naar andere mogelijkheden. Jammer, want je hypotheek onderbrengen bij een andere geldverstrekker kan geld besparen.

Hoe zit dat dan?

In eerste instantie gaan er alarmbellen rinkelen bij de woorden ‘kosten voor hypotheek oversluiten’. Dit brengt namelijk nieuwe kosten met zich mee zoals advieskosten, een nieuw taxatierapport en een nieuwe hypotheekakte bij de notaris. Daarnaast rekenen banken, als je tijdens de looptijd van de hypotheek vertrekt, een boetebedrag. Dit kan best oplopen.

Waarom oversluiten dan toch een goede keus kan zijn? Momenteel zijn de hypotheekrentes erg laag. De kosten voor het oversluiten wegen nu vaak op tegen de lagere hypotheekrente die je nu kunt krijgen. Laat je goed adviseren door een hypotheekadviseur, want het is per situatie verschillend. Hij of zij kan je precies vertellen of het slim is om je hypotheek over te sluiten.

Succesverhaal

De klant hebben we succesvol kunnen helpen. De hypotheek kan onder dezelfde voorwaarden worden voortgezet bij een andere geldverstrekker, maar met een veel lagere rente. Ondanks de boete voor de oversluiting en de overige kosten kan hij over de hele looptijd een flink bedrag van duizenden euro’s besparen en dalen zijn maandlasten.

Ook weten of oversluiten voor jouw situatie interessant is? Maak dan eens een afspraak met een van onze hypotheekadviseurs. Hij of zij kan je precies vertellen of het slim is om je hypotheek over te sluiten en wat je bespaarmogelijkheden zijn.

Keyana de Waalis Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel