sluiten
Home Actueel
Een hypotheek zonder vaste baan?
Blog

Een hypotheek zonder vaste baan?

Wij ontmoeten veel mensen die denken dat ze alleen met een vast contract een hypotheek af kunnen sluiten. Maar is dat ook zo? Zijn er mogelijkheden voor een hypotheek in een wereld waarin flexibiliteit, werken op projectbasis en zelfstandigheid (ZZP’ers) een steeds grotere rol gaan spelen?

Laatst gewijzigd

woensdag 7 maart 2018

Een vast contract, en laat staan een levenslange carrière bij het spoor of bij de post, is tegenwoordig eerder uitzondering dan regel. Ook zonder vast contract of als zelfstandige (ZZP’er) zijn er voldoende mogelijkheden om je droomhuis te kunnen kopen.

Intentieverklaringen

Het is echter wel van belang dat er bestendigheid van een inkomen moet worden aangetoond om voor jou een hypotheek af te kunnen sluiten. Zo blijven de maandelijkse hypotheeklasten, nu maar ook in de toekomst, voor jou betaalbaar. Maar een vast contract is niet de enige manier om een bestendig inkomen aan te tonen. Wanneer je een contract voor bepaalde tijd hebt, kan het zijn dat je werkgever een zogeheten intentieverklaring afgeeft. Hierin verklaart jouw werkgever dat er na je tijdelijke contract een vast contract volgt.

Met deze intentieverklaring kan je inkomen worden gezien als een inkomen uit vast dienstverband.

Krijg je geen intentieverklaring? Is er sprake van een flexibel dienstverband? Óf ben je (beginnend) ZZP’er? Wees niet getreurd, er zijn ook andere opties! Ga hierover in gesprek met je hypotheekadviseur, die kan je precies vertellen wat voor jou de mogelijkheden zijn.

Voordat je het weet woon jij in je droomhuis!

Frank van Eijk

Financieel Adviseur en Franchisenemer

Hypotheek Visie Zwolle

Els van Setten - Online financieel Adviseur: Frank werkt al jaren als ervaren hypotheek adviseur bij Hypotheek Visie. We zijn Frank enorm dankbaar voor alles wat hij heeft bijgedragen aan Hypotheek Visie.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel