sluiten
Home Actueel
Een vakantiehuis aan zee?
Blog

Een vakantiehuis aan zee?

Of ergens anders in een prachtige, natuurlijke omgeving? Voor het aankopen van een recreatiewoning kun je ook een hypotheek afsluiten. De woning moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo kwam een ouder echtpaar met de vraag hoe dit precies werkt. Zij brachten in het hoogseizoen een bezoekje aan Zeeland, en werden verliefd op de omgeving. Een vakantiehuis aan zee, dat leek ze wel wat.

Laatst gewijzigd

vrijdag 7 september 2018

Een hypotheek voor een recreatiewoning

Je kunt bij verschillende banken terecht voor een hypotheek voor dit soort woningen. De geldverstrekker kijkt echter wel of jij je een extra hypotheek kunt veroorloven. Daarnaast moet de vakantiewoning aan een aantal eisen voldoen. Dit kan per bank verschillen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

Maximale financiering is mogelijk tot 70% van de marktwaarde. Je hebt dus eigen middelen nodig om de gehele woning te kunnen financieren.

  • De recreatiewoning is van steen of beton, en kun je niet verplaatsen

  • De aanvrager van de hypotheek woont ergens anders in Nederland

  • De maximale looptijd van de hypotheek is 25 jaar

  • De recreatiewoning moet op eigen grond staan

Advies op maat

Inmiddels hebben we het oudere echtpaar kunnen helpen aan een hypotheek voor een recreatiewoning in Zeeland. Wil jij je vakanties binnenkort ook doorbrengen in jullie eigen vakantiehuis? Bij Hypotheek Visie adviseren we je graag. Maak hier een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt.

Bonita Verberne is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel