sluiten
Home Actueel
Groter wonen met lagere maandlasten
Blog

Groter wonen met lagere maandlasten

Het klinkt tegenstrijdig: een groter huis bewonen met dezelfde of zelfs lagere maandlasten. Maar dat is het niet. In de huidige hypotheekmarkt is dit namelijk echt mogelijk. Zo sloot een doorstromer een maand geleden een hypotheek af bij Hypotheek Visie voor een nieuwe, grotere en duurdere woning. En wat blijkt – hij heeft nu ongeveer dezelfde maandlasten als voorheen, terwijl zijn vorige woning duidelijk kleiner en minder waard was. Hoe dit kan? Door de huidige lage rentestand.

Laatst gewijzigd

woensdag 6 november 2019

Lage rentestand zorgt voor lagere maandlasten

De koopprijs van de woning en de stand van de hypotheekrente bepalen samen hoeveel je maandelijks voor je woning betaalt. Als de rentestand laag staat – en dat staat ‘ie nu - betaal je minder rente over je hypotheek en vallen je maandlasten lager uit. Hierdoor is het kopen van een eerste woning, ondanks de huidige hoge huizenprijzen, toch interessant. Maar ook huizenbezitters met een verhuiswens kunnen van de lage hypotheekrente meegenieten. Heb je jaren geleden een hypotheek tegen een hogere rente afgesloten? Dan kan het nu zo zijn dat je een groter/duurder huis kunt kopen met dezelfde maandlasten. Bekijk hier de renteverwachting voor de komende weken.

Huizenbezitters kunnen ook profiteren van de lage rentestand

Niet alleen huizenkopers kunnen meegenieten van de lage rentestand, ook huizenbezitters kunnen binnen hun eigen hypotheek kijken wat er mogelijk is. Zo kan je bij je huidige geldverstrekker checken of je over kunt stappen naar een hypotheek met lagere rente. Je hypotheek verhuizen naar een andere geldverstrekker is ook een optie. Het is mogelijk dat je bij een andere geldverstrekker een hypothecaire lening af kunt sluiten tegen een gunstigere rentestand. Dit heet je hypotheek oversluiten. Een hypotheek oversluiten kost geld. Denk aan: taxatiekosten, advieskosten en een boeterente. Deze kosten verdien je, omdat je bespaart op je maandlasten, vaak al snel terug.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel