sluiten
Home Actueel
Ik ga op vakantie, en neem mee ..
Blog

Ik ga op vakantie, en neem mee ..

Paspoort en reisdocumenten? check, een koffer vol (zwem)kleding? check, medicijnen en benodigde vaccinaties? check. Maar vergeet je ook andere belangrijke zaken, zoals bijvoorbeeld verzekeringen niet? We komen niet graag van een koude kermis thuis. Zorg tijdens je vakantie dus goed voor jezelf en je huis!

Laatst gewijzigd

vrijdag 6 juli 2018

1. Verzeker jezelf

Zo kun je jezelf voordat je op vakantie gaat verzekeren voor annulering, maar beschermt een reisverzekering je pas echt tegen financiële risico’s gedurende de vakantieperiode. Ook voor medische kosten. De reguliere zorgverzekering dekt namelijk niet alle kosten welke gemaakt worden in het buitenland. In Indonesië kwam ik er twee jaar geleden zelf achter hoe fijn het is om een reisverzekering te hebben. Na het slikken van malariapillen werden ik en mijn reispartner erg ziek. Hierdoor hebben we een dokter bezocht, en waren we genoodzaakt de hotels die we reeds geboekt hadden, om te boeken. Bijna alle kosten, alsmede het omboeken van het hotel, kreeg ik dankzij mijn reisverzekering vergoed.

2. Bescherm je huis

Inbraakpreventie, we denken er allemaal weleens over na, maar zetten niet altijd door. Ga je op vakantie? Dan is dit een uitstekend moment om te zorgen voor goede inbraakpreventie. Een mooie bijkomstigheid is dat je voor sommige preventiemaatregelen korting kunt krijgen op je opstalverzekering. Denk hierbij aan hang-en sluitwerk, rolluiken, alarminstallaties enzovoort. Andere simpele tips om je huis goed achter te laten, naast het sluiten van ramen en deuren:

Maak van je huis geen stilleven. Stel verlichting in, zodat het niet meteen opvalt dat er niemand thuis is.

Verberg waardevolle spullen. Je laptop op tafel laten staan voor het raam? Geen goed idee.

Spam je vrienden op Facebook of volgers op Instagram niet met al die vakantiekiekjes. Zo weet iedereen meteen dat je woning onbemand is.

Licht je buren in dat je op reis bent. Zo kunnen zij een oogje in het zeil houden

Tot slot, ik wens je een hele fijne vakantie, en vergeet niet te genieten!

Bij onze Hypotheek Visie kantoren kun je ook terecht voor een reisverzekering, en verdere informatie omtrent andere verzekeringen.

Bonita Verberne is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel