sluiten
Home Actueel
Zorgeloos op vakantie
Nieuws

Zorgeloos op vakantie

De vakantieperiode staat weer voor de deur. Ben jij al aan het aftellen? Zorg wel voor een goede voorbereiding. Hypotheek Visie geeft je graag enkele tips voor een zorgeloze vakantie.

Hypotheek Visie

maandag 4 juli 2022

Zorg voor een goede reisverzekering

Op vakantie kunnen zich onverwachte problemen voordoen. Je spullen kunnen beschadigd raken of gestolen worden, je kunt ziek worden of pech krijgen met de auto. Dat is op zich al vervelend genoeg. Met een goede reisverzekering is niet alleen je bagage verzekerd maar ben je ook je verzekerd van hulp bij pech, ziekte of ongevallen. Ga je meerdere keren per jaar op vakantie of regelmatig een weekendje weg? Dan is het handig en vaak ook voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Zo ga je altijd goed verzekerd op reis, ongeacht hoe vaak je je koffers ook pakt.

Heeft je reisverzekering de juiste dekking?

Let op de volgende punten:

Voor een bestemming buiten Europa moet je een reisverzekering hebben met een werelddekking. Wil je gaan duiken, abseilen of bungeejumpen? Check dan of dit ook is meeverzekerd.

Corona

Ga na of de verzekeraar van je reisverzekering mogelijk specifieke voorwaarden rondom corona (risico) heeft opgenomen. Let bijvoorbeeld op wat precies is verzekerd, hoe het zit als je op reis gaat naar een land met code groen, geel, oranje of rood en wanneer je recht heb op vergoeding als je een reis annuleert.

Ga na of je bagage voldoende is verzekerd. Een reisverzekering kent vaak een maximale vergoeding. Met name voor apparaten zoals smartphones, tablets of laptops. Als je goed verzekerd wilt zijn, kan het soms handig zijn om een buitenhuisdekking te sluiten bij je inboedelverzekering.

Een adviseur van Hypotheek Visie kan je helpen bij het afsluiten van een passende reisverzekering.

Goed voorbereid op reis

Ga je met de auto op vakantie? Vergeet dan niet je groene kaart mee te nemen. Dit is een internationaal verzekeringsbewijs.

Neem je Europese Zorgpas (ook wel EHIC genoemd) mee. Als je medische hulp nodig hebt in het buitenland is het prettig als je een EHIC hebt. De EHIC zorgt er voor dat de buitenlandse zorgverlener kan zien dat je verzekerd bent en recht hebt op zorg. Zij kunnen de kosten dan rechtstreeks bij je zorgverzekeraar indienen. Als je geen Europese Zorgpas bij je hebt, moet je de kosten vaak zelf voorschieten. De EHIC is alleen geldig in landen die vallen binnen de EEG (dit zijn de EU, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein) en Zwitserland. Heb je nog geen Europese Zorgpas of is deze niet gecombineerd met je reguliere zorgpas? Vraag deze dan aan bij je zorgverzekeraar of ga naar ehic.nl.

Maak kopieën van belangrijke documenten zoals je paspoort, rijbewijs, reisverzekering of visum. Scan de documenten in en stuur ze naar je eigen e-mailadres of sla een foto op in je mobiel. Zo heb je deze altijd bij de hand.

Sla het alarmnummer en polisnummer van je verzekering op in je mobiele telefoon.

Ga je met de auto naar Frankrijk? Met de Liber-t tolbadge rij je zonder te wachten door de tolpoorten.

Inbraakpreventietips

  1. Voorkom dat je huis tijdens je vakantie een makkelijke prooi wordt voor inbrekers.

  2. Vermeld op social media en je voice mail niet dat je met vakantie bent.

  3. Zorg dat er ’s avonds licht in huis brand. Bij voorkeur op verschillende tijden. Stel daarom een aantal lampen in met behulp van een tijdschakelaar.

  4. Laat de buren weten dat je met vakantie gaat, zodat ze een oogje in het zeil kunnen houden.

  5. Laat iemand de post en planten verzorgen.

  6. Geef je woning een bewoonde indruk. Dit kan door bijvoorbeeld een krant of tijdschrift op tafel te laten liggen of wat kopjes op het aanrecht te laten staan.

  7. Vraag of je buren hun auto bij je op de oprit willen zetten.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel