sluiten
Home Actueel
De marktontwikkelingen in april 2020
Nieuws

De marktontwikkelingen in april 2020

De wereld staat op zijn kop en dat heeft op termijn ook zijn weerslag op de huizenmarkt. Zo voorspelt het Economisch Bureau van ABN AMRO in de woningmarktmonitor van april 2020. Maar het biedt ook kansen, nu en in de toekomst, voor huizenkopers die dolgraag een woning willen kopen.

Hypotheek Visie

vrijdag 3 april 2020

De huizenmarkt lijkt vooralsnog geen last te hebben van de crisis

De huizenmarkt heeft tot nu toe nog niet heel veel last van de crisis. Dat is goed nieuws. De aankopen en verkopen van woningen lopen gewoon door. Doordat we op dit moment nog genieten van een historisch lage rente is het in de meeste gevallen nog steeds interessant een woning te kopen. Er wordt voorspeld dat dit op termijn gaat veranderen en de hypotheekrente iets zal stijgen. Een huis kopen kan dus juist nu een heel goed idee zijn. Daarbij is het interessant om nu op huizenjacht te gaan, omdat je hoogstwaarschijnlijk minder concurrentie hebt. Veel potentiele huizenkopers zetten hun verhuisplannen of plannen voor een woningaankoop even in de ijskast en er is geen concurrentie van expats. Ook beleggers nemen minder risico. Dus, plan die bezichtiging maar in!

Voorspellingen voor de huizenmarkt

Ook op de langere termijn zijn er kansen op de woningmarkt voor huizenkopers. Wat de crisis precies voor de woningmarkt gaat betekenen, is een raadsel. Maar verwacht wordt dat de concurrentie afneemt. Dit gezien de verslechtering van het besteedbaar inkomen. Helaas, leveren veel mensen inkomen in, waardoor ze ervoor kiezen nog even lekker te blijven zitten waar ze zitten óf ze simpelweg door het

dalen van de inkomsten geen hypotheek kunnen afsluiten zoals ze dat zouden willen. En juist dat kan voor jou goed van pas komen. Ben jij wel verzekerd van een stabiel inkomen of heb je goed gespaard? Dit biedt mogelijkheden!

Daarnaast kan een ander gevolg van de coronacrisis een stijging van de hypotheekrente zijn. Dit heeft ook alles te maken met de economische gevolgen van het virus. Banken zetten alle zeilen bij om de kredietverlening te stimuleren en op gang te houden, maar een verhoging van de hypotheekrente is niet uitgesloten. Gelukkig is dit in verhouding met de historische ontwikkelingen van de rente nog steeds laag. Geen man overboord dus!

Een huis kopen met behulp van een hypotheekadviseur

Jouw droomhuis hoeft door de coronacrisis dus geen ver-van-je-bed-show te zijn. Een gediplomeerd hypotheekadviseur kijkt naar je inkomen, je toekomstplannen en je woonwensen en stelt zo de beste hypotheek voor jouw situatie samen.

Maak een afspraak bij een van onze vestigingen.

Bonita Verberne is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel