sluiten
Home Actueel
Met pensioen gaan en je inkomen. Hoe zit dat?
Blog

Met pensioen gaan en je inkomen. Hoe zit dat?

Sommigen moeten er niet aan denken om op korte termijn te stoppen met werken, anderen kunnen niet wachten om te genieten van hun oude dag. Onlangs sprak ik een klant, een 60-plusser, die ineens wakker schrok van het idee hoe dat straks allemaal moet met zijn financiën. Ik kon hem geruststellen, want de beste man had in de afgelopen jaren een aardig zakcentje bij elkaar gespaard. Ook heeft hij fanatiek afgelost op zijn hypotheek, waardoor zijn maandlasten laag zijn. Hoe ga jij ervoor zorgen dat je optimaal kunt genieten van je pensioen?

Laatst gewijzigd

vrijdag 3 juli 2020

Inkomsten als je met pensioen gaat

Normaal gesproken ontvang je iedere maand salaris op je rekening, waar je boodschappen en je maandlasten van betaald en waar je leuke dingen van doet. Ga je met pensioen, dan is dit net even anders. Dan bestaat je inkomen uit AOW (pensioen dat je ontvangt van de overheid) en als je dat hebt, een werkgeverspensioen (pensioen dat je hebt opgebouwd bij je werkgever).

Wat kun je zelf doen om je pensioeninkomen te verhogen?

Kom je tot de conclusie dat het inkomen dat je hebt als je met pensioen gaat niet voldoende is om van te leven en wonen zoals je dat graag wilt, dan kun je daar iets aan doen. Door vermogen op te bouwen, extra te sparen in je pensioenregeling of extra af te lossen op je hypotheek zodat je maandlasten lager worden. Ook een mogelijkheid: een lijfrenteverzekering afsluiten.

Een hypotheekadviseur geeft inzicht in je financiën

Nu blijft het lastig om een goed overzicht te krijgen van je inkomsten, waar dat inkomen uit bestaat en hoe hoog je uitgaven zijn als je straks stopt met werken. Een hypotheekadviseur helpt je hier graag bij en brengt het voor je in kaart.

Keyana de Waal is Casemanager bij Hypotheek Visie. Ze is verantwoordelijk voor de voortgang van de aanvragen en heeft dagelijks veel contact met klanten en maatschappijen. In haar blogs vertelt ze over haar ervaringen en werk als Casemanager.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel