sluiten
Home Actueel
Verjaardagspraat
Blog

Verjaardagspraat

Het komt vaak voor dat klanten me na het weekend mailen met het verzoek snel contact op te nemen. Dan is er onrust over iets dat ze gehoord hebben tijdens een feestje of verjaardag dat weekend.

Laatst gewijzigd

zaterdag 7 april 2018

Uit pure interesse heeft een familielid of kennis geïnformeerd over hoe het met de aankoop van het droomhuis gaat. Enthousiast vertelt de klant over de aankoop en natuurlijk ook over de daarbij behorende hypotheekaanvraag. Dat is het moment dat de verborgen hypotheekadviseur bij iedereen naar boven komt. Men deelt goed bedoelde informatie, niet wetende wat precies de regels en voorwaarden zijn.

Helaas is de informatie meestal onjuist, de hypotheekmarkt is er namelijk één die nogal aan verandering onderhevig is. Vervolgens zijn klanten op het verkeerde spoor gebracht waardoor ze sinds die avond in onzekerheid hebben gezeten en soms zelfs het gevoel hebben dat ze niet goed worden begeleid door hun financieel adviseur.

Dit kleeft constant aan onze beroepsgroep ben ik bang. Er wordt tijdens diezelfde verjaardag waarschijnlijk niet zo over de hersenoperatie van opa gesproken wordt. Dat iedereen plotseling chirurg is en dat hem wordt geadviseerd om de operatie zelf te doen. Er zijn trouwens beroepsgroepen die het nog zwaarder te verduren krijgen tijdens zo’n feestje. Je zal maar bondscoach zijn…

De conclusie van het verhaal is simpel. Luister goed naar de goedbedoelde adviezen. Maar vraag vervolgens eerst bij je financieel adviseur na hoe het tegenwoordig precies zit voordat je iets aanneemt. Een financieel adviseur is volledig op de hoogte van alles wat er bij een hypotheekaanvraag komt kijken. En heeft daar een redelijke opleiding voor moeten doen. En nog steeds, want we zijn verplicht ieder jaar opnieuw examen af te leggen.

Als je toch twijfelt, je mag mij altijd bellen of mailen. Ook tijdens een verjaardag!

Rob Verwijmeren

Teamleider Online Advies

Bonita Verberne – Case Manager: Rob is teamleider Online Advies bij Hypotheek Visie. Hij heeft een brede kennis en jarenlange praktijkervaring als financieel adviseur.

Deel deze pagina:

Meer actueel

Meer actueel