sluiten
Home Actueel
Heb jij na 2031 nog hypotheekrenteaftrek?
Nieuws

Heb jij na 2031 nog hypotheekrenteaftrek?

In 2031 is het zover. De eerste groep mensen zal dan het recht op hypotheekrenteaftrek verliezen. Wanneer je in deze groep zit, betekent dit dat jouw woonlasten waarschijnlijk zullen gaan stijgen. De komende jaren zullen steeds meer woningbezitters het recht op hypotheekrenteaftrek gaan verliezen.  

Hypotheek Visie

donderdag 16 mei 2024

  Hypotheekrenteaftrek: Vanaf 2001 voor een maximum van 30 jaar  

  De meeste mensen die een woning kopen, sluiten hiervoor een lening af. Over die lening betaal je rente. Indien er is voldaan aan bepaalde voorwaarden, mag je deze rente van jouw belastbaar inkomen aftrekken.  

  In 2001 is bepaald dat mensen die vanaf 2001 een lening afsloten, de rente nog maar voor een maximum van 30 jaar op hun belastbaar inkomen in mindering mochten brengen. Hierdoor zal in 2031 de eerste groep woningbezitters het recht op hypotheekrenteaftrek gaan verliezen. 

  Verschuiving van de termijn 

  De bepaling dat je recht hebt op maximaal 30 jaar hypotheekrenteaftrek is ingewikkelder dan het lijkt. Heb je bijvoorbeeld een hypotheek vóór 2001 afgesloten? Dan hou je het recht op hypotheekrenteaftrek ook als de hypotheek langer dan 30 jaar loopt. Ook kan het zo zijn dat je jouw eigen aangekochte woning hebt verkocht en tijdelijk een huurwoning hebt gehad, om daarna weer een eigen woning te kopen. Ook dan schuift de termijn van 30 jaar op. 

  Wil je weten hoelang jij nog recht hebt op hypotheekrenteaftrek? Onze ervaren hypotheekadviseurs zoeken dit graag voor je uit in een vrijblijvend gesprek. 

  Afspraak maken? Vul onderstaand formulier in.

  Hogere woonlasten  

  Heb je een hypotheek en verlies je het recht op hypotheekrenteaftrek? Dan zal het gevolg zijn dat jouw netto woonlasten waarschijnlijk gaan stijgen. Je moet dus wel weten of jij op dat moment die hogere lasten kan betalen. Het is daarom belangrijk dat je hier tijdig over gaat nadenken.  

  Heb je hulp nodig bij het bedenken hoe je deze stijging van de woonlasten gaat opvangen? Hoe eerder je dit met een deskundige adviseur bespreekt, hoe meer oplossingen zij jou kunnen geven. Het kan zijn dat je de hogere netto woonlasten makkelijk kunt betalen. Is dit niet het geval? Dan kan het zinvol zijn om te onderzoeken of een deel van jouw hypotheek kan worden overgesloten naar een vorm waarin je tussentijds alleen nog de rente betaalt, maar niet meer maandelijks een deel van de schuld aflost.  

  Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvend gesprek met een van onze professionele hypotheekadviseurs om te zien welke oplossing het beste past bij jouw persoonlijke situatie. 

  Deel deze pagina:

  Meer actueel

  Blog Blog: waar is de hypotheekrente op gebaseerd? Nieuws Stijgende hypotheekrente gevolgen voor maximale hypotheek Nieuws Snelle stijging hypotheekrentes
  Meer actueel