sluiten
Home Actueel
Hypotheekmarkt in mei stabiel
Nieuws

Hypotheekmarkt in mei stabiel

Koop (of heb) je een woning, dan krijg je te maken met financiële zaken zoals (het afsluiten van) een hypotheek. De hypotheekmarkt staat over het algemeen niet stil. Hypotheek Visie brengt je op de hoogte van de hypotheekmarktcijfers van vorige maand. 

Hypotheek Visie

donderdag 15 juni 2023

HDN hypotheekmarktcijfers: gelijk niveau

Hypotheken Data Netwerk (HDN) verzamelt de gegevens van de hypotheekmarkt en doet verslag. Zo constateerde zij dat er ruim 30.000 hypotheekaanvragen werden gedaan in mei 2023. Dit getal staat gelijk aan het gemiddelde van januari, februari, maart en april van dit jaar. Het gemiddelde was 30.279 aanvragen. Mei 2023 telt 30.248 hypotheekaanvragen. Het aantal aanvragen blijft dus gelijk. In vergelijking met mei vorig jaar spreken we van een daling van 27%. 18.600 aanvragen van de getelde hypotheekaanvragen in mei 2023 werden verstrekt voor de koop van een woning.

Hypotheekaanvragen onder starters groeit

Om inzicht te krijgen in de doelgroepen op de hypotheekmarkt verdeelt HDN de hypotheeknemers in diverse categorieën. Duidelijk te zien is dat starters vorig jaar mei goed waren voor 25% van de hypotheekaanvragen, terwijl dat vorige maand 35% was. Daar trekken we de voorzichtige conclusie uit dat starters hun weg naar een koophuis en hypotheek beter weten te vinden. Wat nog altijd niet onveranderd blijft, is dat de verbouwer en oversluiter een groot deel van de hypotheekaanvragen voor hun rekening nemen.

Hypotheek aanvragen?

Verbouwen, oversluiten, doorstromen of een eerste woning kopen? De hypotheekadviseurs van Hypotheek Visie adviseren je graag over hypotheken. Zodat jouw hypotheek staat als een huis! Maak een afspraak bij een adviseur bij jou in de buurt.

Deel deze pagina:

Meer actueel

wonen ouders kinderen Nieuws Ouders en kinderen zoeken naar (woon)oplossing woning kopen zonder eigen geld Blog Woning kopen zonder eigen geld, kan dat?
Meer actueel