sluiten
Home Actueel
Marktontwikkelingen: huizenprijzen februari dalen en minder woningtransacties
Nieuws

Marktontwikkelingen: huizenprijzen februari dalen en minder woningtransacties

De woningmarkt is in beweging. De ontwikkelingen bijhouden kan een hele klus zijn. Hypotheek Visie volgt de ontwikkelingen op de voet, zodat we jou op de hoogte kunnen houden. De marktontwikkelingen van dit moment: huizenprijzen van koopwoningen lager en minder woningtransacties.

Hypotheek Visie

vrijdag 24 maart 2023

marktontwikkelingen huizenprijzen dalen

Koopwoningen in februari goedkoper dan vorig jaar

Het Centraal Bureau voor de Statistiek brengt maandelijks verslag uit van de trends op de huizenmarkt. Met name de huizenprijzen trekken de laatste twee maanden de aandacht. Na het dieptepunt in juni 2013 stegen de huizenprijzen eigenlijk alleen maar. Tot augustus vorig jaar. De huizenprijzen daalden voorzichtig. Nu zien we dat voor het eerst in de afgelopen jaren de prijzen van bestaande woningen lager zijn dan in dezelfde maand vorig jaar. Ook in vergelijking met afgelopen januari daalden de prijzen in februari 2023 met 1,5%. Een positieve verandering voor huizenkopers.

Aantal transacties in februari gedaald

De huizenprijzen lopen terug, het aantal woningtransacties eveneens. Dat viel het Kadaster op na onderzoek. In februari 2023 registreerde het Kadaster 15,5% minder transacties (11.858) dan een jaar geleden. Dit gaat om bestaande koopwoningen. Gemiddeld werden woningen vorige maand voor €410.189 verkocht. 

 

Nu een goed moment om een huis te kopen?

Dat de woningmarkt continu in beweging is geeft nieuwe perspectieven. Het kan in je voordeel werken dat de woningprijzen dalen. Net zoals het dalend aantal transacties kansen biedt. Of nú een goed moment is om een huis te kopen? Dat hangt af van je persoonlijke situatie. Een hypotheekadviseur van Hypotheek Visie kijkt graag met je mee en werpt zowel een blik op jouw financiën als op de woningmarkt. Maak een afspraak. 

Deel deze pagina:

Meer actueel

Nieuws De visie van Hypotheek Visie: de verplichte annuïteitenhypotheek Nieuws Langere rentevaste periode populair Nieuws Nieuwe hypotheekaanbieders op de markt zorgen voor scherpe rente
Meer actueel